Skip to main content

Η Voria.gr γίνεται ξανά έντυπη, γράφει για την κρίσιμη τετραετία της Θεσσαλονίκης και... πάει 87η ΔΕΘ

Η μεγαλύτερη ηλεκτρονική εφημερίδα στη Βόρεια Ελλάδα τυπώνεται και πάλι στο χαρτί και διανέμεται εντελώς δωρεάν σε κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης

Η Voria.gr, που αυτήν την περίοδο σβήνει 14 κεράκια, γίνεται για μία ακόμη φορά έντυπη και κυκλοφορεί σε επιλεγμένα σημεία της Θεσσαλονίκης υποδεχόμενη την 87η ΔΕΘ, που φέτος πραγματοποιείται στη σκιά των φονικών πλημμυρών στη Θεσσαλία.

Οι καταστροφικές φωτιές στον Έβρο και οι σαρωτικές πλημμύρες δείχνουν ότι η πρόκληση της κλιματικής αλλαγής και τελικά κρίσης για τη χώρα μας είναι τεράστια. Είναι σαφές ότι απαιτούνται πολύ καλύτεροι μηχανισμοί πρόληψης και αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών, ενώ και ο σχεδιασμός των υποδομών πρέπει να λαμβάνει την κλιματική κρίση ως βασικό δεδομένο. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τη Θεσσαλονίκη που βρίσκεται σε ακόμα ένα σταυροδρόμι.

Αν υποθέσουμε ότι ο πολιτικός στόχος για μια αναβαθμισμένη θεσμικά και βελτιωμένη λειτουργικά Θεσσαλονίκη το 2030 εξακολουθεί να ισχύει, κάτι που διαβεβαιώνουν τόσο οι κεντρικοί όσο και οι τοπικοί πολιτικοί παράγοντες, η τετραετία 2024 – 2027 είναι πιθανόν η κρισιμότερη στη μεταπολιτευτική ιστορία της πόλης. Διότι για να είναι η Θεσσαλονίκη μια άλλη πόλη το 2030 πρέπει μέχρι το 2027 να έχει δρομολογηθεί η υλοποίηση και η ωρίμανση όλων των παρεμβάσεων που απαιτούνται. Κυρίως τα μεγάλα έργα, ανάμεσα στα οποία συμπεριλαμβάνονται οι αναπλάσεις της ΔΕΘ, της Τούμπας και του πρ. στρατοπέδου Παύλου Μελά, η επέκταση της 6ης προβλήτας του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, η διασύνδεση των χώρων της ΟΛΘ ΑΕ με το κεντρικό οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας, η επέκταση του μετρό μέχρι το αεροδρόμιο, αλλά και προς τα δυτικά -η βασική γραμμή υποτίθεται ότι θα λειτουργήσει το 2024-, η ουσιαστική αναγέννηση του ημιθανούς εδώ και χρόνια ΟΑΣΘ, η ενίσχυση της φέρουσας ικανότητας της περιφερειακής οδού, η ενδυνάμωση των απ' ευθείας αεροπορικών συνδέσεων του αεροδρομίου «Μακεδονία», η υλοποίηση του τεχνολογικού πάρκου 4ης γενιάς Thess Intec και η προώθηση του έργου της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομία, η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου.

Σε αυτήν την έκδοση, η Voria.gr καταγράφει την πορεία αυτών των έργων, που είτε υλοποιούνται είτε έχουν δρομολογηθεί, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για την επιτάχυνσή τους προκειμένου το 2030 να μην είναι ακόμα ένα ορόσημο που θα μείνει στα λόγια. 

Το Fly Over και το Κυκλοφοριακό που εξελίσσεται στην πιο μεγάλη πληγή της Θεσσαλονίκης, το ταλαιπωρημένο έργο του Μετρό, το Λιμάνι, οι αστικές αναπλάσεις, ο οργασμός επενδύσεων στην αγορά ακινήτων, η πορεία της οικονομίας, των εξαγωγών και του τουρισμού, οι σημαντικοί κλάδοι της βορειοελλαδικής οικονομίας που αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα λόγω της κλιματικής κρίσης, το νέο ΕΣΠΑ και η Κυκλική Οικονομία είναι κάποια από τα θέματα με τα οποία καταπιάνεται και αναδεικνύει η έντυπη Voria.gr.

Ταυτόχρονα, κυβερνητικοί, αυτοδιοικητικοί και επικεφαλής παραγωγικών φορέων σχολιάζουν τα τεκταινόμενα και καταθέτουν τον σχεδιασμό και τις προτάσεις τους για την επόμενη μέρα της Θεσσαλονίκης.

Στην έντυπη Voria μπορείτε να διαβάσετε επίσης συνεντεύξεις και άρθρα του υπουργού Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα, του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα, του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη, του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλου, του υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης), Στάθη Κωνσταντινίδη, του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα, της βουλευτού Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνας Νοτοπούλου, του πρέσβη -της τιμώμενης χώρας στη φετινή ΔΕΘ Βουλγαρίας- Βαλεντίν Ποριάζοβ, των επικεφαλής των τοπικών παραγωγικών φορέων κ.ά.

Για να δείτε την έντυπη Voria σε ψηφιακή μορφή πατήστε εδώ.

 

Image

 

Η Voria.gr, η μεγαλύτερη ειδησεογραφική ιστοσελίδα της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, παρακολουθεί τις εξελίξεις σε καθημερινή βάση κερδίζοντας την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη των αναγνωστών του Διαδικτύου, οι οποίοι καθημερινά την επισκέπτονται όλο και περισσότερο, όλο και περισσότεροι.

Η έντυπη έκδοση της Voria.gr θα διανέμεται εντελώς δωρεάν σε κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης τις ημέρες που θα είναι σε εξέλιξη η 87η Έκθεση, στη ΔΕΘ αλλά και από το περίπτερο της Voria.gr στην έκθεση (μετά την πύλη Σιντριβανίου, στον υπαίθριο χώρο Α08 stand 5).

 

Image