Skip to main content

Καλαφάτης: Μετατρέπουμε την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας σε στρατηγικό βραχίονα καινοτομίας

«Η Θεσσαλονίκη μπορεί να παίξει ένα ρόλο καταλύτη το 2030 με μια σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο χρονικό διάστημα», είπε ο υφυπουργός

«Μετατρέπουμε την ΑΖΚ σε στρατηγικό βραχίονα καινοτομίας, με τη σύμπραξη και τη συνέργεια όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Αλλά και νέων εταίρων, που έχουν να συμβάλλουν στον κοινό, αυτό, σκοπό: Να στέκεται, η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, δίπλα στις νεοσύστατες, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, να βοηθά την ανάπτυξη και επέκτασή τους», τόνισε ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, σε χαιρετισμό του στη συνάντηση της ΑΖΚ Α.Ε. και της Elevate Greece Α.Ε. με θέμα: «Μέτρα Ενίσχυσης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας: Το παρόν και το μέλλον».

Ο κ. Καλαφάτης υπογράμμισε «το νέο και αναβαθμισμένο ρόλο που θέλουμε να διαδραματίσουμε ως ΑΖΚ, σε μια εποχή που η χώρα μας γυρίζει σελίδα. Που μαζί με τη χώρα αλλάζει σελίδα η Μακεδονία και η Θράκη. Φιλοδοξούμε -κι έχουμε σημαντικούς λόγους να το πιστεύουμε- ότι η Θεσσαλονίκη μπορεί να παίξει ένα ρόλο καταλύτη το 2030 με μια σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο χρονικό διάστημα. Οι περισσότερες είναι μέρος αυτού του στρατηγικού master plan για την Ατζέντα 2030 για την Θεσσαλονίκη.

Ένας από τους τέσσερις άξονες είναι ο άξονας καινοτομία και επιχειρηματικότητα. Μέσα από αυτόν τον άξονα η ΑΖΚ, η Elevate Greece καθώς και άλλοι φορείς θα πλαισιώσουν την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας μέσα από συγκεκριμένες συνέργειες και θα δώσουν μια προσθετική αξία. Είμαστε σίγουροι πως αυτή η προσπάθεια θα στεφθεί με μεγάλη επιτυχία. Έχουμε τα assets, έχουμε τα ερευνητικά κέντρα, τα Πανεπιστήμια, έχουμε την αγορά, για να ενώσουμε δυνάμεις προς όφελος της ανάπτυξης της περιοχής και εν τέλει της ίδιας της κοινωνίας της Μακεδονίας της Θράκης, αλλά και όλης της ευρύτερης περιοχής».