Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021
x

ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: Ο ΧΟΡΤΙΑΤΗΣ ΣΥΜΒΟΛΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης) παρέστη στις σημερινές εκδηλώσεις μνήμης των 149 θυμάτων από το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη.

Τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, εκπροσώπησε στις σημερινές εκδηλώσεις μνήμης που διοργάνωσε ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη για να τιμήσει τη συμπλήρωση 76 χρόνων από το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη, ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου.

Ο κ. Καράογλου παρέστη στο Αρχιερατικό Μνημόσυνο που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, στο Αρχιερατικό τρισάγιο στο Μνημείο Θυμάτων του Ολοκαυτώματος και κατέθεσε στεφάνι.Στο μήνυμα του για την 76 επέτειο από την αποφράδα ημέρα (02 Σεπτεμβρίου 1944) που 149 ζωές θυσιάστηκαν στον βωμό της ναζιστικής θηριωδίας, ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) αναφέρει πως: «Οι λαοί οφείλουν να συγχωρούν. Ωστόσο τα εγκλήματα πολέμου δεν πρέπει να λησμονιούνται, ούτε να παραγράφονται.

Εβδομήντα έξι χρόνια μετά το Ολοκαύτωμα, ο Χορτιάτης είναι σύμβολο αντίστασης και αγώνα για την ελευθερία.

Η θυσία των 149 ηρώων λειτουργεί ως φάρος για να μη χάσουμε τον εθνικό μας βηματισμό και αποτελεί "λίπασμα" για τους αγώνες του Έθνους μας, ιδιαίτερα σε εποχές όπως αυτή που βιώνουμε κατά την οποία ο Ελληνισμός οφείλει να βρίσκεται σε διαρκή επαγρύπνηση.

Δεν ξεχνούμε το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη, ένα από τα πιο βάρβαρα εγκλήματα που έγιναν στην πατρίδα μας την περίοδο της κατοχής του 1941-1944».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ