Skip to main content

Με απόφαση Ζέρβα στην κρίση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου οι Στάβλοι Παπάφη και η ελεγχόμενη στάθμευση

Η Οικονομική Επιτροπή παρέπεμψε κατά πλειοψηφία στην κρίση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου τα επόμενα βήματα υλοποίησης για Στάβλους Παπάφη και τη σύμβαση για την ελεγχόμενη στάθμευση

Να παραπέμψει δύο σημαντικά έργα προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα συγκροτηθεί σε σώμα μετά την 1η Ιανουαρίου 2024 αποφάσισε σήμερα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, μετά από εισήγηση μελών της διοίκησης και σε υλοποίηση της σχετικής πρότασης του δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα, η Οικονομική Επιτροπή παρέπεμψε κατά πλειοψηφία στην κρίση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου τα επόμενα βήματα υλοποίησης του μεγάλου έργου ανάπλασης των Στάβλων Παπάφη αλλά και την υπογραφή της νέας σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία για την ελεγχόμενη στάθμευση.

«Το έργο των Στάβλων Παπάφη είναι μια εμβληματική αναγκαία ανάπλαση, για την οποία η διοίκησή μας εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 13.000.000 ευρώ από εθνικούς πόρους. Για την ελεγχόμενη στάθμευση, η διοίκησή μας ολοκλήρωσε με επιτυχία τη διαπραγμάτευσή της με την ανάδοχο εταιρεία, εξασφαλίζοντας για τα επόμενα χρόνια την απόδοση του 63% των εσόδων στον δήμο Θεσσαλονίκης, έναντι του 50,5% που προέβλεπε η σύμβαση που μας είχε κληροδοτήσει η προηγούμενη διοίκηση», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Όπως σημείωσε «η διοίκησή μας είναι απολύτως ικανοποιημένη για την εξέλιξη των δύο θεμάτων και είχαμε σχεδιασμό για την εξασφάλιση της υπολειπόμενης χρηματοδότησης για την ανάπλαση των Στάβλων Παπάφη κατά την εξέλιξη του έργου».

«Δεδομένης της συγκυρίας, ωστόσο, και του χρονικού ορίζοντα 5ετίας που αφορούν τα δύο αυτά θέματα, παρά την εύλογη θέση συνεργατών ότι θα μπορούσαν να προχωρήσουν άμεσα, θεώρησα ηθική υποχρέωση τα επόμενα βήματα να τύχουν της έγκρισης του ευρύτερου οργάνου του Δημοτικού Συμβουλίου μετά τις γιορτές και την αλλαγή διοίκησης. Έτσι αποδεικνύεται έμπρακτα η διάθεσή μου να μην επιβάλω στον επόμενο δήμαρχο μακροχρόνιες δεσμεύσεις για θέματα στα οποία μπορεί να έχει διαφορετικό σχεδιασμό. Παράλληλα δίνεται η ευκαιρία στη νέα δημοτική αρχή να ξεκινήσει τη θητεία της επιβεβαιώνοντας το πνεύμα συνέχειας της διοίκησης, που δημοσίως υποστήριξε ο νέος Δήμαρχος», σημείωσε ο κ.Ζέρβας.

Να σημειωθεί ότι το προηγούμενο διάστημα στελέχη της ομάδας Αγγελούδη είχαν εκφράσει τους προβληματισμούς της για τη χρηματοδότηση του έργου των Στάβλων της Παπάφη και ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι υπάρχει χρηματοδοτικό κενό.

Διαβάστε - Στάβλοι Παπάφη: Χρηματοδοτικό κενό 4,5 εκατ. ευρώ βλέπει το επιτελείο Αγγελούδη

Ουσιαστικά το έργο των Στάβλων της Παπάφη είχε πυροδοτήσει κόντρα μεταξύ της απελθούσας και της νέας δημοτικής αρχής με μπαράζ ανακοινώσεων και εκατέρωθεν πυρά.

Δείτε επίσης: Ζέρβας σε Αγγελούδη: Ξεκαθάρισε δημόσια ποια έργα ή δράσεις πρέπει να παγώσουν ή να σταματήσουν

Απάντηση Αγγελούδη σε Ζέρβα: Να σταματήσει το κυνήγι μαγισσών - Ας δώσει ακόμα και τώρα τα οικονομικά δεδομένα του δήμου