Skip to main content

Χαλαρό ξεκίνημα για τη Black Friday στην αγορά της Θεσσαλονίκης

Χωρίς ουρές έξω από καταστήματα της Θεσσαλονίκης που τα χρόνια προ της πανδημίας ήταν το χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης μέρας.

Με... βραδυκίνητους ρυθμούς ξεκίνησε η Black Friday στην αγορά της Θεσσαλονίκης τις πρώτες ώρες που τα καταστήματα ανέβασαν τα ρολά τους για να υποδεχτούν τους καταναλωτές που αναζητούν να επωφεληθούν από μεγάλες εκπτώσεις.

Προς το παρόν δεν έχουν δημιουργηθεί οι καθιερωμένες ουρές έξω από καταστήματα που τα χρόνια προ του κορωνοϊού ήταν το χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης μέρας.Η

Η ακρίβεια σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι αλυσίδες και τα υπόλοιπα καταστήματα τις τελευταίες τρεις εβδομάδες έχουν ξεκινήσει προσφορές και εκπτώσεις, τις οποίες έχουν προωθήσει με βομβαρδισμό ηλεκτρονικών μηνυμάτων, φαίνεται πως έχει μειώσει κατά πολύ την προσμονή και τον ενθουσιασμό για τη Black Friday που είχε παρατηρηθεί τις προηγούμενες χρονιές, ειδικά προ της πανδημίας.

Τη μεγαλύτερη προσοχή των καταναλωτών τράβηξαν μεγάλες αλυσίδες ένδυσης ενώ αξίζει να σημειωθεί πως  στα καταστήματα ηλεκτρικών ειδών δεν παρατηρείται προς τον παρόν ιδιαίτερη κίνηση.

Ο Γιώργος που εργάζεται σε γνωστό κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών επί της Τσιμισκή τόνισε πως οι νέοι έχουν στραφεί κυρίως στο ίντερνετ και κάνουν τις αγορές τους εδώ και μέρες.

Υπάλληλοι σε καταστήματα αναφέρουν πως η κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων έχει δημιουργήσει περισσότερες προσδοκίες για τη  σημερινή μέρα, οι οποίες μένει να φανεί αν και σε  ποιο βαθμό θα εκπληρωθούν.

Η Μαρίνα λέει πως «κάνουμε βόλτα στα μαγαζιά αλλά σχεδόν όλα τα προϊόντα τα έχουμε αγοράσει ιντερνετικά», κάτι στο οποίο συμφωνεί και η φίλη της, η Άννα.

Η Black Friday φιγουράρει πάντως στις βιτρίνες όλων σχεδόν των καταστημάτων με μαγαζιά ένδυσης και υπόδησης να υπόσχονται εκπτώσεις έως και 70%.

Μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων ένδυσης δηλώνουν πως μόνο για σήμερα, Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, θα έχουν έκπτωση έως και 40% σε επιλεγμένα είδη. Αυτές είναι άλλωστε που συγκέντρωσαν προς το παρόν τους περισσότερους πελάτες όπως αποτυπώνεται και από τις σακούλες που κυκλοφορούν στον δρόμο.

Μία υπάλληλος σε κατάστημα ένδυσης κρατάει αρκετά μικρό καλάθι λέγοντας πως ο κόσμος έχει συνηθίσει στις προσφορές και μάλιστα πολλές από αυτές που γίνονται σήμερα δεν αφορούν προϊόντα που τους ενδιαφέρουν όλους. «Είναι δύσκολη χρονιά για να ελπίζουμε, εμένα χθες μου ήρθε το ρεύμα και το ποσό ήταν τριψήφιο για ένα ένα σπίτι 60 τετραγωνικών. Δεν είναι εύκολο να το ξεχνάμε αυτό», συμπλήρωσε.

Προσφορές ισχύουν και σε καταστήματα με χριστουγεννιάτικα είδη για το... κλίμα των ημερών.

Η φετινή Black Friday είναι η πρώτη που γίνεται χωρίς περιορισμούς στα καταστήματα μετά τα δύο χρόνια που προηγήθηκαν είτε πρόκειται για το 2020 που ήταν σε ισχύ τα lockdown είτε το 2021 που υπήρχε η υποχρεωτικότητα επίδειξης πιστοποιητικού εμβολιασμού με απαγόρευση εισόδου στα καταστήματα για τους ανεμβολίαστους πολίτες.