Skip to main content

Με ολοκαίνουργια... γοργόνα ο ΝΟΘ στο «Spi Ouest France 2019»

«The Gorgona Appreciation Society» είναι το όνομα του σκάφους που θα αγωνιστεί με τα χρώματα του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης στη γαλλική ρεγκάτα.

Ο γαλλικός όμιλος Bénéteau, κατασκευαστής και παγκόσμιος πρωτοπόρος στον τομέα κατασκευής ιστιοπλοϊκών σκαφών, αναθέτει ένα από τα καινούργια First 24 στο πλήρωμα του Γιάννη Λαμπριανίδη που αποτελείται από τους: Στέλλα Παπαϊωάννου, Μάνο Χατζηγιάννη, Πάτροκλο Τόττα και Philippe Marsé οι οποίοι θα συμμετάσχουν στον αγώνα “Spi Ouest France 2019”, ένα σημαντικό γεγονός της γαλλικής ιστιοπλοΐας!

«The Gorgona Appreciation Society» είναι το όνομα του σκάφους που θα αγωνιστεί με τα χρώματα του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης σ’ αυτό το σημαντικό γεγονός του χώρου της ιστιοπλοΐας στη Γαλλία.

Τι είναι το Spi Ouest-France

Το Spi Ouest-France είναι ένας ιστιοπλοϊκός αγώνας που διεξάγεται κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια του Πάσχα και διαρκεί 4 ημέρες (Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα).

Διοργανώνεται από την εφημερίδα Ouest-France και τη Ναυτική Εταιρεία La Trinité-sur-Mer. Το Spi Ouest-France έχει γίνει με την πάροδο του χρόνου η μεγαλύτερη ρεγκάτα ιστιοπλοϊκών σκαφών της Ευρώπης την άνοιξη, συνδυάζοντας ερασιτέχνες και επαγγελματίες.

Το 2018, το Spi γιόρτασε τα 40α του γενέθλια και σχεδόν 400 ιστιοφόρα δήλωσαν τη συμμετοχή τους στις ρεγκάτες που διοργανώθηκαν στον κόλπο Quiberon.

Ο αγώνας αυτός είναι σημείο αναφοράς για τους λάτρεις της θάλασσας και της ιστιοπλοΐας. Είναι ένα απαραίτητο στάδιο για τους συμμετέχοντες σε ρεγκάτες ώστε να μπορέσουν να επωφεληθούν μετά από μια η περισσότερες συμμετοχές στο Spi Ouest-France!

Το Spi Ouest-France φέτος θα λάβει χώρα από τις 18 έως τις 22 Απριλίου 2019 στο La Trinité-sur-Mer της Γαλλίας.

Μια όμορφη ιστορία φιλίας

Όταν το 2016 ο Philippe Marsé έφτασε στη Θεσσαλονίκη για να αναλάβει καθήκοντα ως Διευθυντής τους Γαλλικού Σχολείου, θέλησε να συνεχίσει να ασχολείται με το πάθος του: την ιστιοπλοΐα.

Πολύ γρήγορα, τον υποδέχτηκε ο Γιάννης Λαμπριανίδης ανάμεσα στα μέλη του πληρώματος «Κουρσάρος».

Έτσι, με μεγάλη του χαρά, όταν έμαθε ότι ο Όμιλος Béneteau ήταν διατεθειμένος να παραχωρήσει ένα από τα νέα του First 24 ώστε να συμμετάσχει στο Spi Ouest France, το πρότεινε στους Έλληνες φίλους του ώστε να δημιουργηθεί ένα πλήρωμα από το Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης.

Το σκάφος: First 24

Υψηλών επιδόσεων και άψογης αισθητικής, το First 24 που σχεδιάστηκε από τον Sam Manuard φέρει μια καρίνα με έντονες καμπύλες απόλυτα μοντέρνες. Ιδιαίτερα αποδοτικό σε ήπιους και μέτριους ανέμους, το First 24 ελίσσεται εύκολα και άνετα στους 15 κόμβους.

Τεχνικές προδιαγραφές του Bénéteau First 24

Length (LOA): 7,29 m

Width: 2,50 m

Mainsail area (laminate): 24 m2

Jib area (laminate): 16 m

Gennaker (nylon): 63 m2

Draft (standard keel): 2 m / 0,25 m

Draft (shallow keel): 1,1 m / 0,3 m

Keel weight (standard keel): 320 kg

Weight fully rigged: 960 kg

Mast height above the deck (carbon fibre): 10,00 m

Bowsprit (carbon fibre) : 2,08 m