Skip to main content

Με παρέμβαση Αρβανιτίδη το νομοσχέδιο για τις προστατευόμενες περιοχές

Στα τέσσερα κέρδη και την μία μεγάλη εκκρεμότητα για τους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών αναφέρεται ο βουλευτής Γιώργος Αρβανιτίδης.

Ανακοίνωση σχετικά με τα τέσσερα κέρδη για τους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών αλλά και την μία μεγάλη εκκρεμότητα εξέδωσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΔΗΣΥ) στη Β' Θεσσαλονίκης και εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής στη συζήτηση που διεξάγεται στη Βουλή, Γιώργος Αρβανιτίδης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι παρεμβάσεις του κ. Αρβανιτίδη πέτυχαν τη συμμετοχή των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών στη διαδικασία κατάρτισης των Σχεδίων Διαχείρισης.
Μάλιστα, όπως διευκρινίζει ο ίδιος, πρόκειται για μια πολύ σημαντική βελτίωση η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα να καταρτιστούν Σχέδια Διαχείρισης ρεαλιστικά και εφαρμόσιμα καθώς στο άρθρο 4 προστέθηκε μία δικλείδα ασφαλείας που επιτρέπει να μην ξεκινήσουν τα σχέδια από το μηδέν αλλά να βασιστούν στην εμπειρία και τη γνώση που προϋπάρχει μεταξύ των αρμόδιων φορέων. 

Εξάλλου, στην ίδια ανακοίνωση ο κ. Αρβανιτίδης επισημαίνει ότι «Πετύχαμε να υπάρχει ένας ελάχιστος κοινός βηματισμός των Φορέων Διαχείρισης σε όλη τη χώρα καθώς και την αποτύπωση του συντονιστικού και επιτελικού ρόλου του ΥΠΕΝ» καθώς και ότι «πετύχαμε η σύσταση των άμισθων συμβουλευτικών επιτροπών, όπως αυτή που συστήνεται για να συνδράμει τον Φορέα Διαχείρισης του Θερμαϊκού, να γίνεται μετά από εισήγηση του οικείου Φορέα Διαχείρισης».

Τέλος, ο κ. Αρβανιτίδης προσθέτει στις επιτυχίες και «τη στήριξη της Επιτροπής «Φύση 2000» με τεχνικά και διοικητικά μέσα».

Πρόβλημα με τους εργαζόμενους...

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αναφέρεται, μεταξύ άλλων, και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν υπάρχουν επαρκείς εγγυήσεις για το εργασιακό τους μέλλον.

«Ο αρμόδιος Υπουργός είπε στην επιτροπή ότι με την πρόταση που καταθέτει η Κυβέρνηση θα ξεπεραστούν τα προβλήματα και θα μπορέσουν οι άνθρωποι που εργάζονται σήμερα στους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών να συνεχίσουν να εργάζονται και στο νέο περιβάλλον που δημιουργεί το νομοσχέδιο» σημείωσε και κατέληξε: «το σέβομαι το επιχείρημα αυτό και αναγνωρίζω την πρόθεση να λυθεί το πρόβλημα, επειδή όμως δεν είμαστε σίγουροι για το τελικό αποτέλεσμα, είμαστε υποχρεωμένοι να ψηφίσουμε ΠΑΡΩΝ και στο άρθρο 11 και στο άρθρο 7. Μακάρι να διαψευστούν οι ανησυχίες μας, εδώ θα είμαστε να δούμε πώς θα πάει αυτό το θέμα».

...τροπολογία για δασικούς υπαλλήλους

Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι έχει κατατεθεί τροπολογία προκειμένου οι δασικοί υπάλληλοι που υπηρετούν σε ορεινές ή νησιωτικές περιοχές να δικαιούνται δωρεάν σίτιση και κατάλληλο κατάλυμα διαμονής.

«Πρόκειται για πρόταση ενσωμάτωσης των εν λόγω υπαλλήλων στο άρθρο 349 του νόμου 4512/2018 που ισχύει για εργαζόμενους στα σώματα ασφαλείας, την υγεία και την εκπαίδευση. Δυστυχώς η Κυβέρνηση δεν την έκανε αποδεκτή», καταλήγει.