Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022
x

ΜΑΙΝΕΤΑΙ Η ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗ ΣΑΜΟ - ΚΑΠΝΟΙ ΚΑΛΥΨΑΝ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ (VID)

Στο σημείο που καίει η φωτιά εξακολουθούν να επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις, με στόχο την οριοθέτηση του πύρινου μετώπου.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης στη Σάμο. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Βουρλιώτες και σήμανε συναγερμό στην Πυροσβεστική.

Στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις, με στόχο την οριοθέτηση του πύρινου μετώπου. Συγκεκριμένα, τη φωτιά προσπαθούν να σβήσουν 37 πυροσβέστες με μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 15 οχήματα, τρία ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη, (δύο CL415 και το ρωσικό «θηρίο» Beriev-200). Ακόμη, στην περιοχή βρίσκονται και εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, δεν υπάρχει πληροφορία για άμεσο κίνδυνο κατοικημένων περιοχών, ωστόσο ο καπνός έχει κάνει δύσκολη τη ζωή των ανθρώπων που βρίσκονται κοντά στο μέτωπο της πυρκαγιάς.

Η ιστοσελίδα samos24.gr δημοσίευσε στη σελίδα της στο Facebook φωτογραφίες από τη φωτιά τόσο από κοντινή απόσταση όσο και από μακριά, με τις πρώτες να δείχνουν τον ουρανό να έχει γίνει πορτοκαλί λόγω του καπνού.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ