Skip to main content

Μετά το Αιγαίο, σκηνικό έντασης από Ερντογάν και στα κατεχόμενα της Κύπρου

«Το επόμενο βήμα στην Αμμόχωστο, μπορεί να είναι το άνοιγμα κάποιων δημόσιων κτηρίων», όπως αναφέρει η φιλοκυβερνητική «Χουριέτ».

Σκηνικό έντασης επιχειρεί να στήσει ο Ταγίπ Ερντογάν στα Κατεχόμενα, χαρακτηριστικό των προθέσεων του είναι οι δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους για ενίσχυση της στρατιωτικής βάσης της Καρπασίας, κατά την επιστροφή του από την Πράγα.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, σύμφωνα με το άρθρο γνώμης στη φιλοκυβερνητική «Χουριέτ», με τίτλο «Το επόμενο βήμα στην Αμμόχωστο, μπορεί να είναι το άνοιγμα κάποιων δημόσιων κτηρίων», της δημοσιογράφου Χαντέ Φιράτ η οποία επισκέφθηκε την Αμμόχωστο αφιερώνει μέρος στην κατάσταση στα κατεχόμενα. Περιγράφει τις «χρυσές παραλίες με πενήντα αποχρώσεις του γαλάζιου» που επισκέπτονται τουρίστες που έρχονται από τη νότια Κύπρο, και προβάλλει τις δηλώσεις Τατάρ ότι «Το επόμενο βήμα στην Αμμόχωστο μπορεί να είναι το άνοιγμα κάποιων δημόσιων κτηρίων».

Μεταξύ των άλλων αναφέρει τη δήλωση Ερντογάν προς τον Αναστασιάδη ότι «δεν μπορούμε να πούμε τίποτα γιατί φεύγετε σε 2 μήνες».

Η αρθρογράφος που είναι ιδιαίτερα κοντά στον πρόεδρο Ερντογάν, γράφει ότι «η Τουρκία δεν κάνει βήμα πίσω από την απόφαση δύο κυρίαρχων και ισότιμων κρατών». Την ίδια στιγμή, περιγράφει το κατεχόμενο τμήμα, ως ταχύτατα αναπτυσσόμενο με εξαιρετικές δυνατότητες που μπορούν να αξιοποιηθούν, ιδιαίτερα σε δυο τομείς, τουρισμό και εκπαίδευση». Όπως γράφει, «υπάρχουν, 21 πανεπιστήμια με πάνω από 100 χιλιάδες φοιτητές, τα περισσότερα (διδάσκουν στα αγγλικά).