Skip to main content

Μπάχαλο σε Θεσσαλονίκη, Σέρρες με ΦΕΚ για κλειστούς βρεφονηπιακούς - Τι ισχύει

Γονείς έμαθαν για αναστολή λειτουργίας βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών και έσπευσαν να πάρουν τα παιδιά τους - Τι απάντησε το υπ. Εργασίας

Μεγάλη ήταν σήμερα το πρωί η αναστάτωση μεταξύ γονέων, βρεφονηπιοκόμων και ιδιοκτητών βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες, αφού, ενώ οι δομές είχαν ήδη ξεκινήσει τη λειτουργία τους και υποδέχθηκαν τα παιδιά, ήρθε στο φως το ΦΕΚ που τους περιελάμβανε στους ΚΑΔ με υποχρεωτική αναστολή λειτουργίας.

Ενώ η είδηση έκανε τον γύρω του διαδικτύου, πολλοί ήταν οι γονείς που θορυβήθηκαν, καθώς θεώρησαν πως θα πρέπει να παραλάβουν τα παιδιά τους από τις συγκεκριμένες δομές αφού όπως προέβλεπε το ΦΕΚ θα ακολουθούσαν τον δρόμο του καθολικού lockdown, όπως η εστίαση και το λιανεμπόριο.

«Επειδή χθες δεν είδαμε κανένα ΦΕΚ, περίμενα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες να δω τι θα γίνει. ΦΕΚ δεν υπήρξε τουλάχιστον μέχρι τη 01.00, οπότε και θεώρησα ότι θα λειτουργήσουμε κανονικά. Την επόμενη μέρα, το ΦΕΚ είχε βγει ξημερώματα, ωστόσο κανείς δεν αντιλήφθηκε ότι έγινε αυτό και όλα λειτουργούσαν κανονικά. Όμως το ΦΕΚ Αρ. 4831 έγινε γνωστό στη συνέχεια, με αποτέλεσμα, περίπου στις 08.45, γονείς να τηλεφωνούν πανικόβλητοι σε συναδέλφους ρωτώντας τι θα γίνει», αναφέρει στη Voria.gr ο πρόεδρος ο πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών Ιδιωτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών Θεσσαλονίκης και Μακεδονίας Θράκης, Λευτέρης Δημόπουλος.

Όπως λέει χαρακτηριστικά ο ίδιος, υπήρξε άμεση επικοινωνία με συνεργάτες της υφυπουργού Εργασίας Δόμνας Μιχαηλίδου, οι οποίοι δεν γνώριζαν ότι υπήρχε ο ΚΑΔ των βρεφονηπιακών σταθμών στο εν λόγω ΦΕΚ.

«Λίγο αργότερα έλαβα την απάντηση ότι επρόκειτο για εκ παραδρομής λάθος και μου είπαν ότι θα υπάρξει ορθή επανάληψη του ΦΕΚ από όπου θα αφαιρεθεί ο ΚΑΔ των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών», λέει ο κ. Δημόπουλος.

Ανάλογο αλαλούμ υπήρξε και στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς στις περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης και Σερρών, όπου σύμφωνα με πληροφορίες οι υπεύθυνοι των κοινωνικών υπηρεσιών στους κατά τόπους δήμους επικοινώνησαν αμέσως με το υπουργείο Εργασίας ώστε να διασαφηνίσουν τι θα γίνει τελικά.

Αφού υπήρξαν οι διαβεβαιώσεις ότι επρόκειτο για λάθος, όλοι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες συνεχίζουν κανονικά τη λειτουργία τους, ενώ τηρούνται με ευλαβική προσοχή όλα τα μέτρα ασφαλείας.