Skip to main content

Ζέρβας για πλατεία Ελευθερίας: Δεν θα σταθούμε απέναντι - Προχωρήστε στο πάρκο μνήμης

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης σημείωσε πως αφού η σημερινή διοίκηση δεν θέλει να το διατηρήσει ζωντανό το θέμα του υπόγειου πάρκινγκ, να προχωρήσει στην υπέργεια ανάπλαση

Στις ενέργειες στις οποίες προχώρησε όταν ήταν στη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης για την πλατεία Ελευθερίας αναφέρθηκε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου επανέλαβε ότι επιθυμία του ήταν ανέκαθεν η πλατεία Ελευθερίας να διαμορφωθεί ως ένας χώρος μνήμης», παράλληλα, όμως, όπως σημείωσε με τη δυνατότητα κατασκευής ενός υπόγειου πάρκινκ που θα εξυπηρετεί την ανάγκη της περιοχής.

Σημείωσε ότι η διοίκησή του προς αυτήν την κατεύθυνση εργάστηκε και γι΄ αυτό προχώρησε σε μια μελέτη, η οποία ολοκληρώθηκε. «Η μελέτη θεωρεί το έργο και κατασκευάσιμο και βιώσιμο. Με τη μορφή σύμβασης παραχώρησης, με μηδενικό κόστος για το δήμο. Θα αποτελούσε ένα έργο υποδομής για την πόλη μας, για το κέντρο της πόλης, πόσο μάλλον που γίνεται ειδικά σήμερα τόση συζήτηση για χώρους στάθμευσης. Πάντα όμως με τη διαμόρφωση του πάρκου μνήμης», τόνισε.

Ο κ. Ζέρβας κατά την τοποθέτησή του σημείωσε πως αφού η σημερινή διοίκηση δεν θέλει να το διατηρήσει ζωντανό το θέμα του υπόγειου πάρκινγκ, να προχωρήσει στην υπέργεια ανάπλαση. «Εμείς δεν θα σταθούμε απέναντι. Διότι εφόσον υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο και η απόφαση να προχωρήσει το έργο που συνδέεται με την ιστορική μνήμη του Ολοκαυτώματος, δεν θα είμαστε εμείς που θα επιμείνουμε σε μια στείρα αντιπαράθεση», σημείωσε ο κ. Ζέρβας αναφέροντας πως «άλλοι ήταν αυτοί που κατέφευγαν σε προσφυγές».

«Προχωρήστε λοιπόν, αλλά παρακαλούμε να καταγραφεί ο προβληματισμός μας για το γεγονός ότι εν μέσω της κυκλοφοριακής επιβάρυνσης από το Flyover, από το κέντρο της πόλης και της αγοράς, αφαιρούνται θέσεις στάθμευσης, την ώρα που εξαγγέλλεται η αύξησή τους», τόνισε.