Skip to main content

Νοτοπούλου: Θα ήταν τιμή μου να έχω εργαστεί ως καθαρίστρια (video)

Η 30χρονη υφυπουργός καταδίκασε τον «χυδαίο τρόπο που επιλέγουν κάποιοι να πολιτεύονται», κάνοντας λόγο για «λάσπη με προφανέστατο πολιτικό υπόβαθρο».

Απάντηση στις επιθέσεις που δέχθηκε μετά την ανάληψη του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, έδωσε η Κατερίνα Νοτοπούλου στην πρώτη τηλεοπτική συνέντευξή της στην ΕΡΤ.

Η 30χρονη υφυπουργός καταδίκασε τον «χυδαίο τρόπο που επιλέγουν κάποιοι να πολιτεύονται», κάνοντας λόγο για «λάσπη» με προφανέστατο πολιτικό υπόβαθρο πίσω από τις επιθέσεις στο πρόσωπό της.

«Δε βρέθηκα προ εκπλήξεως. Δε νομίζω ότι ήταν επίθεση σε εμένα, αλλά στη νέα γενιά και στις γυναίκες», τόνισε.

Η ίδια χαρακτήρισε «ψευδείς ειδήσεις» αρκετές πληροφορίες που διαδόθηκαν για εκείνη, μετά την ανάληψη των νέων καθηκόντων της, εκφράζοντας την ανησυχία της για την «ταχύτατη διάδοση» των fake news.
«Θα ήταν τιμή μου αν είχα εργαστεί ως καθαρίστρια», είπε χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας πως η ίδια εργάστηκε στο περίπτερο τουρισμού της Θεσσαλονίκης, μαζί με άλλες συναδέλφους της για τις ανάγκες της πόλης.

Όπως είπε η ίδια, είχε δουλέψει στο παρελθόν ως γραμματέας και πωλήτρια, έκανε μαθήματα αγγλικών και εργάστηκε ως ψυχολόγος. «Την ιστορία θα την αφηγηθούμε εμείς και θα κριθούμε αλλά δεν θα την κατασκευάσουν άλλοι».

Παράλληλα διέψευσε τα δημοσιεύματα που μιλούσαν για «φωτογραφικό διορισμό» της στον δήμο Θεσσαλονίκης με δίμηνη σύμβαση, υποστηρίζοντας πως κάλυψε συγκεκριμένες ανάγκες του δήμου.

Για τις επικρίσεις που είχε δεχθεί όταν ανέλαβε, το 2016, το γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, η κα Νοτοπούλου επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση, λέγοντας πως η Νέα Δημοκρατία φοβήθηκε την εξέλιξη αυτή.

Κατά την ίδια, με την ίδρυση του γραφείου του πρωθυπουργού στην συμπρωτεύουσα, ο Αλέξης Τσίπρας υπήρξε ο πρώτος πρωθυπουργός που έστρεψε «το βλέμμα και την ενέργεια» των ανθρώπων της κυβέρνησης στη Θεσσαλονίκη και στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα.

«Η πόλη είχε συνηθίσει ένα πρωθυπουργό να έρχεται μια φορά το χρόνο στη ΔΕΘ. Η ΔΕΘ ήταν πανηγύρι. Ο πρωθυπουργός το αλλάζει αυτό εντελώς. Η αξιωματική αντιπολίτευση φοβάται πάρα πολύ την νέα κατάσταση και το ότι η τοπική κοινωνία συνεργάζεται με την κυβέρνηση», εξήγησε.

Σε ερώτηση για το αν ήταν αναγκαίο το γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, δεδομένης της λειτουργίας του υφυπουργείου Μακεδονίας Θράκης, η Κατερίνα Νοτοπούλου απάντησε πως πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικές δομές.

Όπως υποστήριξε η ίδια, με το γραφείο του πρωθυπουργού, ο Αλέξης Τσίπρας έχει αναπτύξει μία «προσωπική σχέση» με την πόλη, υποστηρίζοντας πως η κοινωνική ατζέντα και μέτρα που είχαν κολλήσει για χρόνια, προχώρησαν χάρη στη δράστη του γραφείου του πρωθυπουργού.

Τέλος, σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, σημείωσε: «Δεν προβλέπει σε καμία περίπτωση «μακεδονικό» έθνος, αλλά υπηκοότητα, η γλώσσα δεν είναι αυτοτελής, αλλά εντάσσεται στην κατηγορία των νότιων σλαβικών».