Skip to main content

Ο Στέφανος Φωτιάδης αντίπαλος του Ιγνάτιου Καϊτεζίδη για την ΠΕΔΚΜ;

Πληροφορίες θέλουν τον Στέφανο Φωτιάδη να προκρίνεται ως υποψήφιος για την προεδρία στην ΠΕΔ-ΚΜ, από δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Τον προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου Σερρών, πρώην νομάρχη, Στέφανο Φωτιάδη, φαίνεται ότι προκρίνουν για υποψήφιο για την προεδρία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ) οι δυνάμεις που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (κυρίως ΠΑΣΟΚογενή) ήδη έχουν κουβεντιάσει και προωθούν τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα, όμως όλα προς το παρόν είναι σε επίπεδο συζήτησης και δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις από οποιαδήποτε πλευρά.

Ο κ. Φωτιάδης, εφόσον τελεσφορήσουν οι συζητήσεις, θα τεθεί αντιμέτωπος με τον δήμαρχο Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, που έχει ήδη ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΠΕΔΚΜ και θεωρείται το αδιαφιλονίκητο φαβορί των εκλογών.

Ωστόσο, με την ισορροπία των δυνάμεων του εκλογικού σώματος, όπως αυτό διαμορφώνεται αυτές τις μέρες με τις εκλογές των 200 εκλεκτόρων, εκτός από την σαφή κυριαρχία των «γαλάζιων» δυνάμεων, είναι πιθανό να συγκροτηθεί ένα κεντροαριστερό μέτωπο, το οποίο θα έχει και αριθμητικά ικανοποιητική παρουσία στην ΠΕΔΚΜ.

Εξάλλου, ως πρόταση ο κ. Φωτιάδης θα μπορούσε να στηριχθεί και από δυνάμεις που σήμερα πρόσκεινται στο ΚΙΝΑΛ, αν και οι πληροφορίες λένε ότι θα υπάρξει κι από εκεί υποψηφιότητα. Ενδεχόμενο συμφωνίας των αυτοδιοικητικών δυνάμεων ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ στο πρόσωπο του κ. Φωτιάδη δεν αποκλείεται, αλλά προς το παρόν τέτοιες συζητήσεις, πόσω μάλλον συμφωνία, δεν έχουν γίνει γνωστές.