Skip to main content

Όχι στην αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, λέει το ΒΕΘ

Ο χρόνος δουλεύει ενάντια στην πραγματική οικονομία με την κυβέρνηση να δημιουργεί συνεχώς ανασφάλεια, αναφέρει ο πρόεδρος του ΒΕΘ.

Αντίθετο σε οποιαδήποτε αυξητική μεταβολή των εργοδοτικών εισφορών δηλώνει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, επισημαίνοντας ότι μία τέτοια εξέλιξη θα είχε ως απόρροια την αύξηση των λουκέτων, την άνοδο της ανεργίας αλλά και της μαύρης εργασίας.

«Ο χρόνος δουλεύει ενάντια στην πραγματική οικονομία με την κυβέρνηση να δημιουργεί συνεχώς ανασφάλεια. Σε μία αγορά που το ένα λουκέτο διαδέχεται το άλλο, με την ανεργία να καλπάζει και τις όποιες επιχειρήσεις συνεχίζουν να λειτουργούν να αναρωτιούνται πως θα ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, η αύξηση των εργοδοτικών εισφορών θα αποτελέσει την ταφόπλακα για την επιχειρηματικότητα. Η συνεχής αναζήτηση ισοδυνάμων οδηγεί τον Έλληνα πολίτη σε σύγχυση και κατάθλιψη καθώς δεν ξέρει τι θα του ξημερώσει» τονίζει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Παναγιώτης Παπαδόπουλος επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση οφείλει να αναζητήσει άλλες λύσεις που δεν θα καταφέρουν πλήγμα στην ιδιωτική πρωτοβουλία και δεν θα δημιουργήσουν στρατιές νέων απολυμένων.

«Η μείωση των εργοδοτικών εισφορών το 2014 ήταν μία ωφέλεια που επέφερε έστω και οριακή ανάσχεσή της ανεργίας» υπενθυμίζει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, καταλήγοντας ότι κανείς δεν αρνείται ότι είναι επιβεβλημένος ο εξορθολογισμός του ασφαλιστικού συστήματος με σωστή, όμως, στόχευση και όχι εξυπηρετώντας την εφήμερη σκέψη του εκάστοτε υπουργού «για να μην πλήξουμε την τάδε κοινωνική ομάδα, θα πλήξουμε τη δείνα…».

«Καλώς, η κακώς η επιχειρηματική κοινότητα έχει εξαντλήσει προ πολλού τις αντοχές της. Αυτό που απαιτείται είναι μια πραγματικά ριζοσπαστική πολιτική υπέρ της επιχειρηματικότητας και των εργαζομένων, αλλά και συνολικότερα υπέρ της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας» καταλήγει ο κ. Παπαδόπουλος.