Skip to main content

Ομιλία Δαρδαμανέλη στο Καραμπουρνάκι - «Δώσαμε αγώνα και η Καλαμαριά σήμερα στρέφει το βλέμμα στη θάλασσα»

Όλα τα μικρά και μεγάλα έργα που υλοποιήθηκαν την τελευταία τετραετία άλλαξαν ριζικά την εικόνα της Καλαμαριάς, τόνισε ο δήμαρχος

«Η Καλαμαριά άλλαξε, γύρισε σελίδα και δίνουμε καθημερινά έναν μεγάλο αγώνα για να γίνει μία πόλη σύγχρονη, φιλική και προσβάσιμη προς όλους», σημείωσε ο δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος Γιάννης Δαρδαμανέλης κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Καραμπουρνάκι.

Παρουσία πλήθους κόσμου, ο Γιάννης Δαρδαμανέλης τόνισε πως «όλα τα μικρά και μεγάλα έργα που υλοποιήθηκαν την τελευταία τετραετία, άλλαξαν ριζικά την εικόνα της Καλαμαριάς και έκαναν καλύτερη την ποιότητα ζωής των δημοτών».

Ειδικά για την περιοχή του Καραμπουρνακίου τόνισε ότι «η διοίκηση μας και εγώ δώσαμε αγώνα και σήμερα περήφανα η Καλαμαριά στρέφει το βλέμμα της στη θάλασσα. Φέραμε δύο μελέτες, χρηματοδοτούμενες από το υπουργείο Τουρισμού, ύψους 765.000 ευρώ, για την ανάπλαση Άξονα Σοφούλη-Πλαστήρα. Τίποτα δε θα διακόπτει την πορεία των πεζών και των ποδηλάτων από το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, μέχρι τη Νέα Κρήνη, καθώς σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα γίνουν παρεμβάσεις, ώστε να ενισχυθεί ο ποδηλατικός τουρισμός και η βιώσιμη ανάπτυξη της παραλιακής ζώνης».    

 

 

Ειδική αναφορά έκανε και σε ένα δεύτερο έργο, το οποίο μάλιστα τις επόμενες μέρες θα πάει στο ελεγκτικό συνέδριο, και αφορά στις Αναπλάσεις Πράσινων Διαδρομών στον δήμο Καλαμαριάς. «Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός και βγήκε ο ανάδοχος. Η πρώτη πράσινη διαδρομή περιλαμβάνει την ανάπλαση της οδού Αργοναυτών από την αρχή της (οδός Σοφούλη) μέχρι το τέλος της (οδός Πόντου) και θα συνεχίσει στην οδό Παπακυρίτση, την Πόντου και τη Θερμαϊκού», ανέφερε. Ο προϋπολογισμός του έργου φτάνει τα 7 εκ. ευρώ.

«Με το πρώτο υποέργο πετυχαίνουμε την ασφάλεια και την απρόσκοπτη κίνηση των πεζών, με την εξασφάλιση περισσότερου ελεύθερου χώρου, τη μείωση του κινδύνου τροχαίων ατυχημάτων και την αισθητική αναβάθμιση του χώρου, δεδομένου ότι θα αυξηθούν οι χώροι πρασίνου. Παράλληλα εξασφαλίζουμε την προσβασιμότητα για άτομα με οπτική αναπηρία, μέσω ειδικών διαδρομών», εξήγησε ο κ. Δαρδαμανέλης.

Για το κομμάτι των ασφαλτοστρώσεων ο κ. Δαρδαμανέλης σημείωσε ότι στο πρόγραμμα υπάρχει η Μητροπολίτου Κυδωνιών (από την Πόντου μέχρι την Αργοναυτών), η Δημητρίου και Καραολή (από την Αργοναυτών μέχρι την Αργυρουπόλεως) και η Μητροπολίτη Καλλίδου (από Αργυρουπόλεως μέχρι την Κερασούντος) και αφορούν το ρεύμα από Καλαμαριά προς το κέντρο της Θεσσαλονίκης.

 

 

«Όσοι μας κατηγορούν ότι κάναμε προεκλογικά ασφαλτοστρώσεις να τους ενημερώσω ότι το Καραμπουρνάκι ήταν το πρώτο σημείο που ασφαλτοστρώσαμε, το 2020 και το 2021. Να τα βγάλουν αυτά από το μυαλό τους», σημείωσε.

Παράλληλα, επισήμανε ότι τα πρώτα φωτοβολταϊκά σε σχολεία μπήκαν στο 1ο Δημοτικό Καλαμαριάς, εξοικονομώντας ενέργεια και χρήματα, δίνοντας ταυτόχρονα ένα σημαντικό μάθημα στα παιδιά για την αξιοποίηση της ενέργειας.

Για τα οικόπεδα στο Καραμπουρνάκι ο κ. Δαρδαμανέλης είπε χαρακτηριστικά: «Ξέρω πως η αγωνία σας εστιάζεται κυρίως στα οικόπεδα της Σοφούλη και το παραλιακό μέτωπο. Ήδη αποκτήσαμε ένα οικόπεδο στην οδό Κολχίδος με ανταλλαγή δύο διαμερίσματα. Έχω ακούσει πολλά ανυπόστατα όλο αυτό το διάστημα, ιδιαίτερα μετά την τοποθέτηση της πινακίδας για την ανέγερση οικοδομής. Αλλά δεν είναι σε κίνδυνο εξαιτίας μας, αλλά εξαιτίας όλων αυτών που σήμερα μας κουνάνε το δάχτυλο. Εμείς είμαστε αυτοί που έχουμε έτοιμες τις λύσεις, που κάναμε έργο και έχουμε εκτιμήσει ήδη ποιο είναι το κόστος των ακινήτων. Μιλάμε για απαλλοτριώσεις πάνω από 100 εκατ. ευρώ».

«Αυτό σημαίνει ότι όλοι μαζί, δήμος, δημότες και Σύλλογοι πρέπει να πάμε στην Αθήνα, να χτυπήσουμε το χέρι στο τραπέζι και να πάρουμε λεφτά. Όποιος τρέφει διχόνοια δεν αγαπά το Καραμπουρνάκι αλλά μόνο τον εαυτό του και τη μικροπολιτική», τόνισε.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Γιάννης Δαρδαμανέλης ζήτησε από τους συνδημότες την «ανανέωση της εντολής στις 8 Οκτωβρίου, για να ολοκληρώσουμε όλα αυτά τα έργα και να οδηγήσουμε ακόμη πιο ψηλά την Καλαμαριά μας».