Τρίτη 4 Αυγούστου 2020
x

ΟΡΙΟΘΕΤΗΘΗΚΕ Η ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ - ΚΑΗΚΑΝ 23.565 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ

Στην περιοχή συνεχίζουν να βρίσκονται και να εργάζονται εντός των καμένων εκτάσεων μεταξύ άλλων 160 πυροσβέστες, 140 άτομα πεζοπόρο και ένα ελικόπτερο

Σε ύφεση και οριοθετημένη είναι η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 13 Αυγούστου 2019 στην περιοχή της Αγριλίτσας του Δήμου Διρφύων–Μεσσαπίων Εύβοιας.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Copernicus Emergency Management Service/Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία ενεργοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκου Χαρδαλιά, από την πρώτη ημέρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς, στην περιοχή έχει καεί συνολική έκταση 23.565 στρεμμάτων.   

Στην περιοχή συνεχίζουν να βρίσκονται και να εργάζονται εντός των καμένων εκτάσεων, καθώς και για την διασφάλιση της περιμέτρου της πυρκαγιάς 160 πυροσβέστες με 80 οχήματα, 140 άτομα πεζοπόρων τμημάτων  και δυνάμεις της πολιτικής προστασίας. Από αέρος επιτηρεί επίσης, ένα ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος τύπου "Sikorsky S-64".    

Σημειώνεται τέλος, ότι η τελική εκτίμηση του μεγέθους της πληγείσας περιοχής θα ολοκληρωθεί άμεσα από τις αρμόδιες εθνικές Αρχές.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ