Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Επιφανείς προσωπικότητες δίπλα στον «Άγιο Στυλιανό» - Οι στόχοι Τσαβλή για το Ίδρυμα

Στόχος να ανοίξει το δημοτικό βρεφοκομείο προς την κοινωνία και να έρθουν κοντά του σημαντικές και γνωστές προσωπικότητες της χώρας

Νέο αέρα θα επιδιώξει να φέρει στο δημοτικό βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός» ο Δρόσος Τσαβλής, ο οποίος πρόκειται να αναλάβει τη διεύθυνση του ιδρύματος από το νέο έτος, όταν δηλαδή τα ηνία του δήμου Θεσσαλονίκης αναλάβει ο Στέλιος Αγγελούδης. Ο νέος δήμαρχος έχει προτείνει για πρόεδρο του ΔΣ του «Αγίου Στυλιανού» τον Δρόσο Τσαβλή, πρόταση η οποία πρόκειται να εγκριθεί από το νέο δημοτικό συμβούλιο στις πρώτες συνεδριάσεις του τη νέα χρονιά.

Στόχοι του κ. Τσαβλή, όπως τους περιγράφει ο ίδιος στη Voria.gr, είναι μεταξύ άλλων να ανοίξει το δημοτικό βρεφοκομείο προς την κοινωνία, να έρθουν κοντά του σημαντικές και γνωστές προσωπικότητες χώρας και να αποκτήσει δική του στέγη.

Αρχικά πρόθεση του κ. Τσαβλή και της διοίκησης του δήμου είναι το ίδρυμα, που στεγάζεται στη συμβολή των οδών Παπαναστασίου και 28ης Οκτωβρίου και έχει ιστορία δεκαετιών, να αποκτήσει δική του στέγη, αλλά και να αποκτήσει Οργανισμό Εσωτερικών Υπηρεσιών λειτουργίας,

Ο κ. Τσαβλής, άνθρωπος με πλούσια κοινωνική δράση και εξαιτίας του επαγγέλματός του, καθώς είναι γιατρός - πνευμονολόγος, θα επιδιώξει μέσα από σειρά ενεργειών να γίνει το δημοτικό βρεφοκομείο γνωστό στην κοινωνία και στη χώρα, όπως άλλα ιδρύματα. Στο πλαίσιο αυτό θα γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις προκειμένου ο «Άγιος Στυλιανός» να ενταχθεί στο Διεθνές Δίκτυο Ιδρυμάτων.

Στα σχέδια του κ. Τσαβλή είναι να συσταθεί παράλληλα ένα συμβούλιο επιφανών ανθρώπων, προερχόμενων από τον πολιτικό, τον θρησκευτικό και τον καλλιτεχνικό χώρο, προκειμένου ο κάθε ένας εξ αυτών να συνδράμει και να βοηθά σταθερά το ίδρυμα. «Υπάρχουν πολλά γνωστά ονόματα - προσωπικότητες που αγαπούν και έχουν αγκαλιάσει ήδη το ίδρυμα. Θα κάνουμε ένα τέτοιο δεκαμελές συμβούλιο ανθρώπων που θα φροντίζουν τον "Άγιο Στυλιανό", φέρνοντας ακόμα και χρηματοδότες», επισήμανε ο κ. Τσαβλής.

Σήμερα το δημοτικό βρεφοκομείο φιλοξενεί και έχει κάτω από τη σκέπη του 13 παιδάκια, που βρέθηκαν εκεί είτε από εγκατάλειψη είτε απομακρύνθηκαν με εντολή των αρχών από το οικογενειακό τους περιβάλλον. «Θέλουμε να δούμε τις αναδοχές. Ζητούμενο είναι να μη μένουν τα παιδιά μέσα στο ίδρυμα, αλλά να μπαίνουν μέσα σε ένα οικογενειακό περιβάλλον», ανέφερε ο κ. Τσαβλής.

Σχετικά με το προσωπικό του ιδρύματος θα γίνουν προσπάθειες ώστε να ενδυναμωθεί με άτομα διαφόρων ειδικοτήτων, μέσω προγράμματος της ΔΥΠΑ αλλά και μέσω ΕΣΠΑ.