Skip to main content

Παράταση για την επανένταξη στις 100-120 δόσεις ζητούν οι φοροτεχνικοί

Οι αρμόδιες ΔΟΥ όπου το σύστημα παραπέμπει αντιμετωπίζουν προβλήματα σχετικά με τις επανεντάξεις με κίνδυνο απωλειας της προθεσμίας.

Να παραταθεί η καταληκτική ημερομηνία για την επανένταξη στις 100 και 120 δόσεις για φορολογικές και ασφαλιστικές οφειλές ζητά με επιστολή προς το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης η διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Επαγγελματιών Ελλάδος.

Ο λόγος είναι πως οι αρμόδιες ΔΟΥ όπου το σύστημα παραπέμπει αντιμετωπίζουν προβλήματα σχετικά με τις επανεντάξεις με κίνδυνο απωλειας της προθεσμίας.

Για τον λόγο αυτό ζητάται η καταληκτική ημερομηνία νε μεταφερθεί στις 30 Νοεμβρίου 2021.

Αναλυτικά η επιστολή:

Όπως γνωρίζετε, η προθεσμία επανένταξης στις 100 και 120 δόσεις για φορολογικές και ασφαλιστικές οφειλές πληττόμενων που έχασαν τις παλαιότερες ρυθμίσεις τους λόγω μη καταβολής δόσεων από τον Μάρτιο του 2020 έως και τον Ιούλιο του 2021, λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου 2021.

Η διαδικασία αυτή ενώ γίνεται ηλεκτρονικά, σε αρκετές περιπτώσεις το σύστημα παραπέμπει τους οφειλέτες στην αρμόδια ΔΟΥ. Όμως και αυτές οι Υπηρεσίες αντιμετωπίζουν προβλήματα σχετικά με τις επανεντάξεις με αποτέλεσμα να χάνεται η δυνατότητα επανένταξης στις 100 και 120 δόσεις. Παρόμοια προβλήματα παρατηρούνται και στο ΚΕΑΟ.

Για τον λόγο αυτό, και δεδομένου του ελάχιστου χρόνου που δόθηκε για την επανένταξη στις ρυθμίσεις αυτές, αιτούμαστε την μεταφορά της καταληκτικής ημερομηνίας μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2021