Skip to main content

Ποιες είναι οι κάλπες που το Μαξίμου θέλει να ξεχάσει

Στο πρωθυπουργικό γραφείο θεωρούν ότι τα αποτελέσματα αυτής της κάλπης θα περάσουν σχεδόν απαρατήρητα αλλά μάλλον κάνουν λάθος...

Μπορεί η προσοχή όλων αυτή τη στιγμή να είναι στραμμένη στο πότε και με ποιους όρους θα διεξαχθούν τελικώς οι επόμενες εθνικές εκλογές και δευτερευόντως στις ευρωεκλογές, όμως, υπάρχει και μια ακόμα κάλπη που για την κυβέρνηση συνιστά απρόβλεπτο κίνδυνο. Ο λόγος αφορά στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Εκεί, το παιχνίδι θεωρείται οριστικά χαμένο για τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν κερδίσει μια περιφέρεια, όλα δείχνουν ότι θα είναι αυτή της Κρήτης, όπου όμως και πάλι, απλώς, υποστηρίζει τον υποψήφιο του ΚΙΝΑΛ!

Στο πρωθυπουργικό γραφείο ωστόσο θεωρούν ότι τα αποτελέσματα αυτής της κάλπης, όπως και της κάλπης των μεγάλων δήμων, θα περάσουν σχεδόν απαρατήρητα, αφού όλοι θα εστιάσουν στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Κι αυτό γιατί θα λειτουργήσει ως πρόκριμα για τις εθνικές εκλογές. Σε κάθε περίπτωση, όμως, θα συνιστά μια σαφής ένδειξη των προθέσεων της κοινωνίας και οι αυτοδιοικητικές εκλογές, ό,τι κι αν λένε από την κυβέρνηση. Γιατί, για παράδειγμα, αν χαθούν για τον Σύριζα όλοι οι μεγάλοι δήμοι της χώρας, αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία των περιφερειών, το γεγονός δεν θα μπορέσει να περάσει επ' ουδενί απαρατήρητο από την κοινή γνώμη.

Όσες προσπάθειες κι αν γίνουν για να αλλάξει η ατζέντα. Για παράδειγμα, από το δικαστικό μέτωπο. Όπου, ενώ αρχικά αναμενόταν η αρχειοθέτηση άλλης μια υπόθεσης για το σκάνδαλο Νοβάρτις κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, τελικώς επιλέχθηκε να πάει λίγες μέρες αργότερα. Το Μαξίμου ήθελε να γίνει ως την Μεγάλη Παρασκευή, για να ξεχαστεί. Στον Άρειο Πάγο, ωστόσο, είχαν άλλη άποψη και τελικώς «πέρασε» η δική του. Το γεγονός προκάλεσε τη δυσαρέσκεια του πρωθυπουργικού γραφείου.