Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018
x

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΩΥΣΙΔΗΣ

Ο Βασίλης Μωυσίδης διετέλεσε Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης και είναι γενικός γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων.

Το δημαρχιακό θώκο του δήμου Θεσσαλονίκης θα διεκδικήσει για τις δημοτικές εκλογές του 2019, ο Βασίλης Μωυσίδης.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, αν και δεν προέρχεται από καμία πολιτική οικογένεια, αποφάσισε να τεθεί στην κρίση του κόσμου στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Προέρχεται από τον χώρο της Αστυνομίας, όπου διετέλεσε και Γενικός Διευθυντής ενώ από το 2017 ψηφίζεται στις εκλογές της Διεθνούς Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων.

Όπως αναφέρει και ο ίδιος, «όντας ενεργό πολιτικό όν και αγαπώντας πολύ αυτή την πόλη που την προστάτευσε, τη γνώρισε όσο λίγοι μέσα από τα πολλά χρόνια υπηρεσίας από τη θέση του Γενικού Διευθυντή της Αστυνομίας εκφράζει την επιθυμία του να συμμετέχει και έμπρακτα να αποδείξει πως μέσα από τις πληγές της χώρας και του δήμου μπορούμε να ανασυνταχτούμε, να ενωθούμε και να φτιάξουμε την πόλη που μας αξίζει».

Ποιος είναι ο Βασίλης Μωυσίδης

Γεννήθηκε το 1965 στο Δροσάτο Κιλκίς. Τελείωσε το λύκειο στη Θεσσαλονίκη κ το 1985 εισήχθη στη Σχολή Αξιωματικών της ΕΛ-ΑΣ όπου από το 1988 και μετέπειτα υπηρέτησε σε διάφορες νευραλγικές υπηρεσίες ως Δ/της και το 2015 έγινε Γενικός Αστυνομικός Δ/ντης Θεσσαλονίκης.

Το 2016 μετατέθηκε στην Αθήνα όπου για ένα έτος υπήρξε Ακαδημιάρχης της ΕΛ-ΑΣ απ’όπου και αποστρατεύτηκε με τον βαθμό του Αντιστράτηγου. Μετεκπαιδεύτηκε σε θέματα Αντιτρομοκρατίας στις ΗΠΑ και για δύο χρόνια υπήρξε απεσταλμένος της Ελλάδος στη Βουλγαρία ως παρατηρητής σε θέματα διακίνησης Ναρκωτικών, Λαθρεμπορίου, Όπλων, Διακίνησης κ Εκπόρνευσης γυναικών προς τη χώρα μας και άλλες χώρες της Ευρώπης.

Το 2017 ψηφίζεται στις εκλογές τις ΔΙΣΥΠΕ(Διεθνής Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων) στο Παγκόσμιο όργανο και γίνεται Γενικός Γραμματέας  της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας απ΄όπου συμμετέχει σε διάφορες εκδηλώσεις εκπροσωπώντας τον Ποντιακό Ελληνισμό.

Ασχολείται με θέματα που έχουν έντονο κοινωνικό χαρακτήρα και πρόθεση του ειναι η ενασχόληση του με τα κοινά της πόλης με σκοπό την προσφορά στους συνανθρώπους του και την πόλη της Θεσσαλονίκης. Είναι το 2ο παιδί του Κίμωνα και της Μαργαρίτας Μωυσίδη. Ειναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά τον Κίμωνα 27 ετών και την Μαργαρίτα 24.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ