Skip to main content

Πλεύρης από Θεσσαλονίκη: Το Παιδιατρικό θα γίνει, αν χρειαστεί και με τη συνδρομή της πολιτείας

Ο υπουργός τόνισε πως, εφόσον χρειαστεί, η πολιτεία θα συνδράμει ακόμα και οικονομικά προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο

Τη διαβεβαίωση ότι το Παιδιατρικό νοσοκομείο στο Φίλυρο θα προχωρήσει και μάλιστα εντός χρονοδιαγράμματος, έδωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μετά τη σύσκεψη που είχε σήμερα στη Θεσσαλονίκη με τους διοικητές και τους υποδιοικητές της 3ης και της 4ης ΥΠΕ.

Μάλιστα, ο υπουργός τόνισε πως, εφόσον χρειαστεί, η πολιτεία θα συνδράμει ακόμα και οικονομικά, προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο, όπως και τα νοσοκομεία της Κομοτηνής και της Σπάρτης, σύμφωνα με τον σχεδιασμό.

«Δεν υπάρχει κανένα θέμα και με τα τρία νοσοκομεία του Νιάρχος. Το ίδιο το Νιάρχος με επιστολή που έστειλε και στον πρόεδρο της Βουλής και στους αρχηγούς των κομμάτων αναφέρεται ότι θα γίνουν όλες οι προσπάθειες», είπε και πρόσθεσε πως με την άκαρπη διαδικασία του διαγωνισμού θα γίνουν όλες οι αναγκαίες διαδικασίες για να προχωρήσει το έργο. «Σε κάθε περίπτωση διαβεβαιώνουμε ότι και σαν πολιτεία, εάν χρειαστεί, θα συνδράμουμε με κάθε τρόπο, αν χρειαστεί και με χρηματοδοτικό εργαλείο. Αυτή η συνδρομή θα υπάρξει. Όχι απλά δεν υπάρχει πρόβλημα με το Παιδιατρικό, αλλά θα είναι και απολύτως εντός του χρονοδιαγράμματος που έχει οριστεί, ώστε το 2025 να έχει η Θεσσαλονίκη νοσοκομείο Παιδιατρικό με επιπλέον 33 κλίνες ΜΕΘ παίδων και να λυθεί οριστικά το πρόβλημα της έλλειψης κλινών ΜΕΘ στα παιδιά που έχουμε στη Βόρεια Ελλάδα», τόνισε.

Ο υπουργός, πάντως, απέφυγε να διευκρινίσει εάν το ίδρυμα θα προχωρήσει σε εκ νέου προκήρυξη του διαγωνισμού ή σε απευθείας ανάθεση. «Είναι διαδικασία του ιδρύματος. Δεν μπορούμε να υποδείξουμε κάτι, αλλά το ίδρυμα θα κάνει όσες ενέργειες χρειάζονται, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη και εξαιρετική συνεργασία με το ίδρυμα, άρα δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανησυχία», είπε.

Στη συνάντηση που είχε με τις υγειονομικές αρχές της πόλης, ο κ. Πλεύρης συζήτησε την κατάσταση που επικρατεί αυτό το διάστημα στα νοσοκομεία. Όπως επισήμανε, «βρισκόμαστε σε ένα σημείο που η πίεση από την πανδημία δεν είναι μεγάλη. Αντίστοιχα σιγά – σιγά αρχίζει να υπάρχει και μία εξισορρόπηση στο θέμα των ιώσεων και κοιτάμε όλο το πλαίσιο για να έχουμε την καλύτερη δυνατή περίθαλψη».

Ο υπουργός θα πραγματοποιήσει σήμερα διαδοχικές επισκέψεις στο κέντρο υγείας Ευόσμου και στο ΑΧΕΠΑ. Το μεσημέρι θα παραστεί στα εγκαίνια των νέων χειρουργείων του Διαβαλκανικού Κέντρου και το απόγευμα σε κομματική εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας.

Image
Image