Skip to main content

ΠΟΦΕΕ: Να συμπληρωθούν οι ΚΑΔ των Λογιστών-Φοροτεχνικών στη νέα λίστα

Η πλειοψηφία των λογιστών και φοροτεχνικών χρησιμοποιεί ΚΑΔ που δεν περιλήφθηκε στην επικαιροποιημένη λίστα προκαλώντας αναστάτωση στους εργαζόμενους.

Την ανάγκη να συμπληρωθούν οι ΚΑΔ των Λογιστών-Φοροτεχνικών στην επικαιροποιημένη λίστα τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΦΕΕ. Επισημαίνοντας πως πολλοί εργαζόμενοι του κλάδου χρησιμοποιούν ΚΑΔ που δεν περιλαμβάνεται στα μέτρα ενισχύσεων της κυβέρνησης, τα μέλη της Ομοσπονδίας αναφέρουν πως αυτό έχει προκαλέσει αναστάτωση σε λογιστές και φοροτεχνικούς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Στην αρχική μας ανακοίνωση αναφέρθηκε ότι «… θα ενταχθούν οι Λογιστές - Φοροτεχνικοί στο μέτρο αναστολής και ενίσχυσης εργαζομένων με το ποσό ειδικού σκοπού 800 ευρώ, μέχρι πέντε εργαζομένους.»

Από το δελτίο τύπου του Υπουργού που ακολούθησε, προκύπτει ότι το όριο των 5 εργαζομένων δεν ισχύει. Επίσης δεν ισχύει η ενίσχυση των 800€ για τους συναδέλφους (ως επαγγελματίες – εργοδότες). Ωστόσο αναμένουμε τις Yπουργικές αποφάσεις που θα διευκρινίσουν οποιοδήποτε θέμα.

Σε επόμενο δελτίο τύπου με την επικαιροποιημένη λίστα ΚΑΔ, δημιουργήθηκε σοβαρό θέμα και μεγάλη αναστάτωση στον Κλάδο, διότι η πλειοψηφία των Λογιστών – Φοροτεχνικών χρησιμοποιεί τον ΚΑΔ 69.20.00.00, ο οποίος δεν συμπεριλαμβάνεται στην παραπάνω λίστα.

Η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. θεωρεί ότι χρειάζεται άμεσα συμπλήρωση της λίστας με τον ΚΑΔ 69.20.00.00 διότι το επάγγελμα του Λογιστή – Φοροτεχνικού προσδιορίζεται ως προς τις εργασίες αυτού ρητά από το Π.Δ. 340/1998 και βάσει του οποίου υποβάλλεται η ετήσια υπεύθυνη δήλωση στο Ο.Ε.Ε. για την ανανέωση της άδειας.