Skip to main content

Πρωτοβουλία Κατοίκων για Υφανέτ: Δέσμευση Αγγελούδη για το οικόπεδο στην Άνω Τζουμαγιάς

Η παρουσία των κατοίκων της περιοχής στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

Τη δέσμευση του δημάρχου Στέλιου Αγγελούδη να μιλήσει επίσημα με την Εκκλησία και να διερευνήσει την πιθανότητα ανταλλαγής με άλλο οικόπεδο προκειμένου στην Άνω Τζουμαγιάς να γίνει παιδική χαρά έλαβαν οι κάτοικοι της περιοχής κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία κατοίκων, «μετά από 8 μήνες κινητοποιήσεων, πάνω από 650 υπογραφές, συγκεντρώσεις στη γειτονιά, διαρκή ενημέρωση των κατοίκων, επαφή και πίεση προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ο αγώνας σημείωσε μια πρώτη πολύ σημαντική επιτυχία».

Η εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας τοποθετήθηκε στη συνεδρίαση παρουσιάζοντας «τον κίνδυνο για την περιοχή και την ποιότητα ζωής των κατοίκων, καθώς και την πρότασή μας για παιδική χαρά & ελεύθερο χώρο πρασίνου».

Οι κάτοικοι εκφράζουν τη χαρά τους για την εξέλιξη και σημειώνουν ότι «αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά ότι όταν οι αγώνες έχουν διάρκεια, μαζική υποστήριξη και σχέδιο μπορούν να φέρουν αποτελέσματα».

Διεκδικούν:

  •     Να προχωρήσει άμεσα η συνάντηση Δημοτικής Αρχής-Εκκλησίας της Ελλάδας.
  •     Το οικόπεδο να χαρακτηριστεί άμεσα ως χώρος πρασίνου για να να μπει ένα φρένο στα σχέδια για εκποίηση.
  •     Να συζητηθεί το θέμα πιο αναλυτικά σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο και να παρθεί απόφαση για απαλλοτρίωση ή ανταλλαγή του οικοπέδου.
  •    Στο οικόπεδο στην Άνω Τζουμαγιάς να επιστρέψει η παιδική χαρά, να παραμείνει ένας ελεύθερος χώρος πρασίνου.
  •     Στο ρέμα Κωνσταντινίδη, που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το οικόπεδο, να γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες για να μετατραπεί σε έναν ασφαλή, πράσινο και προσβάσιμο χώρο.

 

«Καλούμε τους κατοίκους της περιοχής να έρθουν σε επαφή με την Πρωτοβουλία για να συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση», καταλήγει η Πρωτοβουλία.