Skip to main content

Ρεκόρ πωλήσεων με αύξηση 2.600% η Black Friday στην Ελλάδα

Από την έρευνα προκύπτει ότι οι Έλληνες φαίνεται να ξοδεύουν κατά μέσο όρο 206 ευρώ, αγοράζοντας κατά κύριο λόγο ρούχα, ηλεκτρονικά είδη και παπούτσια

Κατακόρυφη αύξηση των πωλήσεων στην Ελλάδα σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της Black Friday.

Σύμφωνα με έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο Black-Friday.Global, η οποία έχει σχέση με το πως ανταποκρίθηκαν οι καταναλωτές ανά τον κόσμο, στη χώρα μας φαίνεται οι πωλήσεις καταγράφουν αύξηση 2.600%, συγκριτικά με μία κοινή Παρασκευή.

Ανήμερα της Black Friday υπήρξε κορύφωση της εβδομάδας προσφορών αλλά και εκπτώσεων. Μάλιστα πολλά καταστήματα βρήκαν «έξυπνους» τρόπους προσέλκυσης πελατών, με τις μεγάλες αλυσίδας τεχνολογίας να μειώνουν τις τιμές ενώ προχώρησαν σε διεύρυνση του ωραρίου τους.

Φέτος που ήταν η τρίτη χρονιά «Black Friday» παρατηρήθηκε το φαινόμενο μείωσης της ουράς έξω από τα καταστήματα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πολλοί καταναλωτές επέλεξαν να κάνουν αγορές μέσω διαδικτύου. Τέλος τη Δευτέρα είναι η cyber Monday.

Η χώρα μας σύμφωνα με την έρευνα της Black-Friday.Global βρίσκεται στην 4η θέση σε σύνολο 55 αγορών. Από την έρευνα προκύπτει ότι οι Έλληνες φαίνεται να ξοδεύουν κατά μέσο όρο 206 ευρώ, αγοράζοντας κατά κύριο λόγο ρούχα, ηλεκτρονικά είδη και παπούτσια.

Από την ίδια έρευνα προκύπτει ότι το 85% των Ελλήνων είναι ενήμερο για το θεσμό, ενώ υπάρχει αύξηση 5% συγκριτικά με πέρυσι.