Skip to main content

Σάμος: Διακινητής αποβίβασε 7 μετανάστες από σκάφος αναψυχής – Συνελήφθησαν σε ξενοδοχείο στο Καρλόβασι (vid)

Σε άλλη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος διασώθηκαν 35 μετανάστες, η λέμβος των οποίων καταστράφηκε

Με σκάφος αναψυχής που έφερε σημαία Τουρκίας μετέφερε 7 παράτυπους μετανάστες ένας 34χρονος που εντοπίστηκε και συνελήφθη στη Σάμο.

Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών του Γραφείου Ασφάλειας του Λιμεναρχείου Σάμου, μετά τον κατάπλου ιδιωτικού σκάφους αναψυχής σημαίας Τουρκίας, στην περιοχή Ποσειδωνίου, το οποίο τελούσε υπό διακριτική παρακολούθηση από τα στελέχη του λιμενικού, διαπιστώθηκε ότι αποβιβάστηκαν οκτώ συνολικά άτομα. Ένας από αυτούς ήταν ο κυβερνήτης του σκάφους, ενώ οι υπόλοιποι επτά αλλοδαποί, ήταν μεταφερόμενα από τον ίδιο πρόσωπα, από το Κουσάντασι της Τουρκίας στη Σάμο.

Το εν λόγω ταχύπλοο σκάφος, ακινητοποιήθηκε από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., μετά τον απόπλου του, όπου και συνελήφθη ο 34χρονος κυβερνήτης του, για παράβαση του άρθρου 30 παρ. 1 του Ν.4251/2014 (Διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών σε ελλαδικό χώρο).
Οι επτά αλλοδαποί ακολουθήθηκαν μέχρι ξενοδοχειακό κατάλυμα στο Καρλόβασι Σάμου, όπου συνελήφθησαν για παράβαση του άρθρου 29 παρ. 7 του Ν. 4251/2014 (κατοχή πλαστών εγγράφων) και του άρθρου 83 του Ν.3386/2005 (παράνομη είσοδος στον ελλαδικό χώρο.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

Σε μια άλλη επιχείρηση το πρωί της Δευτέρας διασώθηκαν 35 αλλοδαποί. Η Λιμενική Αρχή Σάμου ενημερώθηκε για την ύπαρξη ακινητοποιημένης λέμβου με ικανό αριθμό επιβαινόντων, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του νησιού, κοντά στο ακρωτήρι Πράσσο.

 

 

Άμεσα στο σημείο μετέβη Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε τη λέμβο και προέβη στην περισυλλογή 35 αλλοδαπών (27 άνδρες, 2 γυναίκες, 5 αγόρια και 1 κορίτσι), όλοι καλά στην υγεία τους και τους μετέφερε με ασφάλεια στο λιμάνι του Μαλαγαρίου.
Στη συνέχεια παραδόθηκαν σε στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης και μεταφέρθηκαν σε Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Σάμου. Η λέμβος στην οποία επέβαιναν οι ανωτέρω αλλοδαποί καταστράφηκε.