Skip to main content

Σάμος: Το λιμενικό διέσωσε 100 μετανάστες σε τρεις επιχειρήσεις (vid)

Μεταξύ των διασωθέντων είναι μικρά παιδιά που μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι Μαλαγαρίου

Σχεδόν 100 μετανάστες διέσωσε το λιμενικό μέσα σε λίγες ώρες στη Σάμο. Τρεις επιχειρήσεις είχαν ως αποτέλεσμα να μεταφερθούν με ασφάλεια από τη θάλασσα στη στεριά οι μετανάστες, ανάμεσά τους και παιδιά. 

Τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου περιπολικό σκάφος εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βορειoανατολικά της Σάμου και κοντά στο ακρωτήρι  «Πράσσο»,  μια λέμβο με ικανό αριθμό επιβαινόντων σε δυσχερή θέση.
Άμεσα το πλήρωμα του σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση 21 ατόμων (4 άντρες, 7 γυναίκες, 2 αγόρια και 8 κορίτσια), τα οποία  μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι Μαλαγαρίου Σάμου. 
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου, ενώ η λέμβος καταστράφηκε.

 

 


Επίσης τις πρώτες πρωινές ώρες άλλο περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σάμου, κοντά στον οικισμό Αγίου Κωνσταντίνου, μια λέμβο με μετανάστες που βρισκόταν σε δυσχερή θέση.
Άμεσα το πλήρωμα του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση 35 ατόμων (23 άντρες, 2 γυναίκες, 5 αγόρια και 5 κορίτσια), τα οποία  μεταφέρθηκαν στον λιμένα Μαλαγαρίου Σάμου. 
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου, ενώ η λέμβος καταστράφηκε.

 

Τέλος, σε μια τρίτη επιχείρηση διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στη στεριά άλλοι 42 μετανάστες που βρέθηκαν στην περιοχή Κοκκάρι

Διαβάστε σχετικάΝέα διάσωση αλλοδαπών από το λιμενικό στη Σάμο (vid)