Skip to main content

Ουρές στη Σαμοθράκη για μία θέση στο πλοίο της αναχώρησης (vid)

Το πλοίο αναμένεται σε λίγο στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και μεταφέρει 12 επιβάτες, 139 Ι.Χ. οχήματα ένα φορτηγό και 6 δίκυκλα.

Ουρές στο λιμάνι της Σαμοθράκης έχουν σχηματίσει από το πρωί εκατοντάδες τουρίστες που περιμένουν να φύγουν από το νησί.

Το πρώτο δρομολόγιο του οχηματαγωγού πλοίου «Anax» ξεκίνησε το μεσημέρι της Τετάρτης ξεκίνησε από τη Σαμοθράκη μεταφέροντας 12 επιβάτες, 139 Ι.Χ. οχήματα ένα φορτηγό και 6 δίκυκλα. Το επόμενο δρομολόγιο του πλοίου από την Αλεξανδρούπολη προς τη Σαμοθράκη θα είναι στις 16:00 το απόγευμα και στις 21:00 από Σαμοθράκη προς Αλεξανδρούπολη.

Νωρίτερα το πρωί άρχισε τα δρομολόγια το ταχύπλοο Ζέφυρος, το οποίο όμως μεταφέρει όμως μόνον επιβάτες, 100 - 150 την φορά.

Έως τις 6 το απόγευμα ο «Ζέφυρος» έχει πραγματοποιήσει τέσσερα δρομολόγια από Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη με επιστροφή μεταφέροντας συνολικά 600 επιβάτες.

Το βράδυ αναμένεται να αρχίσει τα δρομολόγια από τη Σαμοθράκη και το ταχύπλοο επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο «Andros Jet», στο πλαίσιο των ενεργειών που έχει προγραμματίσει το υπουργείο Ναυτιλίας ώστε να δοθεί λύση στο ζήτημα του αποκλεισμού του νησιού λόγω των καιρικών συνθηκών.

Διαβάστε: Τέλος ο αποκλεισμός της Σαμοθράκης - Ξεκινούν σήμερα τα δρομολόγια