Skip to main content

Σε δυο χρόνια 102 έργα που βελτιώνουν τον αστικό χώρο της Θεσσαλονίκης

Απολογισμός από την αντιπεριφερειάρχη Βούλα Πατουλίδου. Ποιες είναι οι νέες προσκλήσεις και οι παρεμβάσεις με προτεραιότητα.

Συνολικά 102 έργα σε οχτώ δήμους της Θεσσαλονίκης δρομολογήθηκαν τα τελευταία δυο χρόνια μέσω του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Στον απολογισμό, που έγινε σήμερα στη συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, ανέφερε ότι η εξειδίκευση του προγράμματος σήμερα είναι στο 99%, οι προσκλήσεις στο 118,4%, οι εντάξεις στο 78,5% και ήδη εντάχθηκαν 94 έργα συν άλλα οχτώ που εγκρίθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής, με το ποσοστό να φτάνει στο 81%.

«Μόνο μέσα στο 2019, μέχρι σήμερα, σε οχτώ μήνες εκδόθηκαν έξι νέες προσκλήσεις και εντάχθηκαν 52 έργα. Κρίσιμο σημείο για την ταχεία υλοποίηση του προγράμματος είναι η συνεργασία μας με τους Δήμους και τους συμμετέχοντες φορείς», δήλωσε η κ. Πατουλίδου.

Στη σημερινή συνεδρίαση εγκρίθηκε η προτεραιοποίηση των παρεμβάσεων για την αντιπλημμυρική προστασία και την προστασία, διαχείριση και αξιοποίηση του παράκτιου μετώπου της Θεσσαλονίκης, αλλά και οι παρεμβάσεις για την ψηφιοποίηση και ανάδειξη του ιστορικού, πολιτισμικού και τουριστικού αποτυπώματος.

«Στο εξής απαιτείται προσοχή και γρήγορη υλοποίηση των έργων για την ουσιαστική επίτευξη του στόχου μας, που είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και του αστικού τους χώρου», τόνισε η κ. Πατουλίδου.

Για τις νέες προσκλήσεις, στον τομέα της  ψηφιοποίησης και ανάδειξης του ιστορικού, πολιτισμικού και τουριστικού αποτυπώματος έχει κατατεθεί μια πρόταση από τον Μητροπολιτικό Οργανισμό Μουσείων Θεσσαλονίκης. Στον τομέα δυσλειτουργικότητας πληροφορικών συστημάτων δήμων κατέθεσαν προτάσεις σχεδόν όλοι οι δήμοι.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν οι δήμοι Δέλτα, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Κορδελιού – Ευόσμου, Νεάπολης – Συκεών, Παύλου Μελά, Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς και Πυλαίας – Χορτιάτη.