Skip to main content

Συλλυπητήρια Ζέρβα για τον θάνατο του 28χρονου Βούλγαρου οπαδού

Ο δήμαρχος ανακοίνωσε ότι ο δήμος θα αναλάβει πρωτοβουλίες αλλά κάλεσε και την Πολιτεία να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Τα συλλυπητήρια του για τον θάνατο του 28χρονου οπαδού από τη Βουλγαρία στην πόλη εξέφρασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

«Καταδικάζω απερίφραστα τα φαινόμενα βίας και με λυπεί αφάνταστα ο θάνατος ενός οπαδού στην πόλη μας», τόνισε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου ο κ. Ζέρβας.

Όπως ανέφερε, «για όλους εμάς που γεννηθήκαμε και βιώσαμε τον Αθλητισμό, μπορώ να πω ότι ο Αθλητισμός δεν έχει και δεν πρέπει να έχει καμία σχέση με τέτοια φαινόμενα».

«Η απώλεια ανθρώπινων ζωών είναι αδιανόητη και όλοι μας ανεξαρτήτως οπαδικής προτίμησης, οφείλουμε να καταδικάζουμε τέτοια περιστατικά», υπογράμμισε ο κ. Ζέρβας, σημειώνοντας πως «είναι χρέος να καταδικαστούν τέτοιες συμπεριφορές».

Ο κ. Ζέρβας τόνισε επίσης ότι «έχουμε υποχρέωση να διαφυλάξουμε τον Αθλητισμό και να κρατήσουμε τις ομάδες μας μακριά από την οπαδική βία».

Απευθυνόμενος στην υγιή πλειοψηφία των φιλάθλων, ο κ. Ζέρβας τους κάλεσε να απομονώσουν τέτοιες συμπεριφορές και να τις εξοβελίσουν από τον αθλητικό κόσμο. «Τους καλώ να στηρίξουν με πάθος τις ομάδες τους αλλά να γίνουν εγγυητές της καταπολέμησης της βίας», σημείωσε.

Ο δήμαρχος ανακοίνωσε ότι ο δήμος θα αναλάβει πρωτοβουλίες αλλά κάλεσε όμως και την Πολιτεία να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Τέλος ο κ. Ζέρβας εξέφρασε τα συλλυπητήριά του και για τον θάνατο του ιστορικού παράγοντα του Άρη Δήμου Δασυγένη.