Skip to main content

Στον νέο μητροπολίτη Κιλκίς η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κ. Μακεδονίας

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της σύσφιξης των σχέσεων με το νέο Μητροπολίτη, ο οποίος ανέλαβε τον περασμένο Νοέμβριο.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κκ Βαρθολομαίο, επισκέφτηκε σήμερα η Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Βασιλική Νάκου, συνοδευόμενη από τον αντιπρόεδρο του ΚΚΠΚΜ, και Πρόεδρο του Σωματείου ΑμεΑ ν. Κιλκίς, κ. Νικόλαο Αβραμίδη.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της σύσφιξης των σχέσεων με το νέο Μητροπολίτη, ο οποίος ανέλαβε τον περασμένο Νοέμβριο, μετά την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτη Εμμανουήλ και μεταξύ άλλων συζητήθηκε η συνέχιση της στενής συνεργασίας μεταξύ της Ιεράς Μητροπόλεως και του ΚΚΠΚΜ, σε ό,τι αφορά τους πολίτες του Κιλκίς και ειδικά τους πάσχοντες και ευάλωτους που χρειάζονται αμέριστη φροντίδα. Στο επίκεντρο των συνομιλιών, βρέθηκαν επίσης θέματα και προβλήματα που προκύπτουν στη δύσκολη καθημερινότητα αλλά και οι τρόποι αντιμετώπισης τους.

Η Πρόεδρος του ΚΚΠΚΜ, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη για την άμεση και θετική ανταπόκριση στο αίτημα να επισκεφθεί το «Παράρτημα Χρονίων Παθήσεων - Οίκος Ευγηρίας Κιλκίς» και να ευλογήσει την πρωτοχρονιάτικη πίτα πριν από λίγες μέρες, με την κ. Νάκου και τον κ. Αβραμίδη, να ακούν με προσοχή τον κ. Βαρθολομαίο να εκφράζει τις σκέψεις του και την ανυπέρβλητη αγάπη για το ποίμνιο του.

Στη διάρκεια της συνάντησης, στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου, δόθηκε ως δώρο από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΚΠΚΜ, τους εργαζόμενους και τους περιθαλπόμενους, ένα εξαιρετικής τέχνης αρχιερατικό εγκόλπιο, με την ευχή να είναι «μια ακόμη προσευχή για όλους τους περιθαλπόμενους που στηρίζουμε αγόγγυστα νυχθημερόν με απόλυτη αγάπη», όπως σημείωσε η Πρόεδρος χαρακτηριστικά. Ακόμη, η Πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του ΚΚΠΚΜ, δώρισαν προσωπικά ένα ζευγάρι ασημένια μανικετόκουμπα, με την ευχή να είναι δεμένα στην προσευχή του και στην πορεία της αγάπης του.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κκ Βαρθολομαίος από την πλευρά του, εξήρε το έργο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ την ίδια στιγμή έδειξε ότι είναι βαθύς γνώστης της μεγάλης αλλαγής που επιτελέστηκε τα τελευταία δύο χρόνια από την παρούσα διοίκηση την οποία συνεχάρη με ιδιαίτερη συγκίνηση και εξαιρετικά λόγια τα οποία χαράχτηκαν στην καρδιά και στη μνήμη της κ. Νάκου και του κ. Αβραμίδη.