Skip to main content

Συλλυπητήρια από την ΠΕΔΚΜ για τον θάνατο του αθλητή Δημήτρη Πατρώνη

Θλίψη για την ξαφνική απώλεια του βετεράνου αθλητή του στίβου

Τα θερμά συλλυπητήριά της και την ειλικρινή θλίψη της για την ξαφνική απώλεια του κορυφαίου αθλητή του στίβου Δημήτρη Πατρώνη, εκφράζει η Περιφερειακή Ένωση των Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ), τονίζοντας ότι υπήρξε ένας σπουδαίος αθλητής που συνέδεσε το όνομα του με την ομάδα του Ηρακλή Θεσσαλονίκης, με τον οποίο αγωνίστηκε για πολλά χρόνια, αλλά και με την Εθνική μας ομάδα Στίβου που τίμησε με ευρωπαϊκές επιδόσεις.

Το Δ.Σ της ΠΕΔΚΜ σημειώνει ότι ο ελληνικός στίβος μετρά από σήμερα μια μεγάλη απώλεια, καθώς έχασε ένα από τα καμάρια του στίβου, τον άνθρωπο που τίμησε την ελληνική σημαία και δόξασε τη Θεσσαλονίκη και τη χώρα μας με τις διακρίσεις του σε ελληνικές και διεθνείς διοργανώσεις.

Σε δήλωση του ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, Δήμαρχος Πυλαίας -Χορτιάτη Ιγνάτιος Καιτεζίδης τονίζει:

«Μόνο βαθιά θλίψη και οδύνη προκαλεί σε όλους μας, κυρίως στον ελληνικό αθλητισμό η είδηση του ξαφνικού θανάτου του Δημήτρη Πατρώνη. Έφυγε ο κυρίαρχος του ύψους, ένας σπουδαίος αθλητής του στίβου στη δεκαετία του ΄70 και ΄80 με απίστευτα ατομικά ρεκόρ και συμμετοχές σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις.

Για τους Θεσσαλονικείς η απώλειά του είναι ακόμη μεγαλύτερη, καθώς του όνομα του ήταν συνυφασμένο με τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης, το σωματείο με το οποίο αγωνίστηκε για πολλά χρόνια, δοξάζοντας την πόλη που γεννήθηκε, τιμώντας παράλληλα τα ελληνικά χρώματα με τις διεθνείς διακρίσεις του.

Ο Δημήτρης Πατρώνης υπήρξε από τις μεγάλες δόξες του ελληνικού στίβου και ειδικά του ύψους, αγώνισμα στο οποίο διακρίθηκε ιδιαίτερα.

Η Θεσσαλονίκη και η Ελλάδα πενθούν γιατί έχασαν έναν από τους κορυφαίους αθλητές όχι μόνο για τον ελληνικό στίβο αλλά και τον αθλητισμό της χώρας μας,.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του».