Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ: Μικροπολιτική εκμετάλλευση του ανακτόρου των Αιγών από τον πρωθυπουργό

«Ξέχασε ότι η αναστήλωση του ανακτόρου των Αιγών διήρκησε 16 χρόνια και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να πιστώνεται το αναστηλωτικό έργο αυτός», αναφέρει η βουλευτής Κυριακή Μάλαμα

Για μικροπολιτική εκμετάλλευση των αναστηλωτικών έργων στο Ανάκτορο των Αιγών από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κάνει λόγο η βουλευτής και τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ Κυριακή Μάλαμα.

«Μοναδικός του στόχος να θωπεύσει την ακροδεξιά συνιστώσα του κόμματος του, η οποία εσχάτως φαίνεται να δυσφορεί. Θυμήθηκε ο κύριος Πρωθυπουργός την ελληνικότητα της Αρχαίας Μακεδονίας, επί τη ευκαιρία, όμως ξέχασε σημαντικά πράγματα και για το ανάκτορο των Αιγών και για τον αρχαιολογικό πλούτο της Μακεδονίας», σημειώνει η κ. Μάλαμα σε δήλωσή της και προσθέτει:

«Συγκεκριμένα, ξέχασε ότι η αναστήλωση του ανακτόρου των Αιγών διήρκησε 16 χρόνια και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να πιστώνεται το αναστηλωτικό έργο αυτός περισσότερο από άλλους. Δεύτερον, καλό θα ήταν να έλεγε και μία κουβέντα για τους εκατοντάδες συμβασιούχους αρχαιολόγους και τεχνίτες που εργάστηκαν άοκνα, σε συνθήκες επισφάλειας για να λάμψει και πάλι το ανάκτορο, κι οι οποίοι σήμερα όμως είναι πολύ πιθανόν να παλεύουν με την ανεργία. Τρίτον, θα μπορούσε να αναφερθεί στα τεράστια οργανικά κενά της αρχαιολογικής υπηρεσίας, τα οποία έχουν οδηγήσει πάρα πολλούς αρχαιολογικούς χώρους της Μακεδονίας, λαμπρές άλλοτε πόλεις, στην εγκατάλειψη.

Καλό, λοιπόν, θα ήταν ο κύριος Μητσοτάκης να αφήσει τους αρχαιολόγους να κάνουν τη δουλειά τους, να στηρίξει με πράξεις το έργο τους, να εγκαλέσει την Υπουργό του που απειλεί όποιους αρχαιολόγους δεν της είναι αρεστοί με εξώσεις και διώξεις και κυρίως να αφήσει τις αρχαιότητες στη λάμψη τους. Αν θα ήθελε και τη γνώμη μας, ας θυμάται σε κάθε περίσταση την κατάληξη που είχε η προσπάθεια της κυβέρνησης του κυρίου Σαμαρά να εκμεταλλευτεί μικροπολιτικά το αρχαιολογικό έργο στην Αμφίπολη»