Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021
x

ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Ο ΠΕΡΕΙΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ

Ο χρόνος για την ολοκλήρωση της θητείας του Βίτορ Μάνουελ Μέλο Περέιρα στο πόστο του αρχιδιαιτητή της ΚΕΔ φαίνεται πως μετρά αντίστροφα

Σύντομα παρελθόν αναμένεται να αποτελέσει από το ελληνικό ποδόσφαιρο ο Πορτογάλος αρχιδιαιτητής Βίτορ Μάνουελ Μέλο Περέιρα.

Σύμφωνα με το Sport24.gr, είναι ειλημμένη απόφαση να μη συνεχίσει να ηγείται της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας. Οι άνθρωποι της FIFA και της UEFA, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, θεωρούν ότι ο πρόεδρος της ΚΕΔ έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του και πως δεν έχει κάτι άλλο να προσφέρει. Ως εκ τούτου, επισημαίνεται στο ρεπορτάζ της ιστοσελίδας, προχωρούν ήδη οι διαδικασίες για την αντικατάστασή του, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο αυτό να συμβεί πριν από το τέλος της σεζόν, κάτι που θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες στο άμεσο μέλλον.

Υπενθυμίζεται ότι το καλοκαίρι του 2019 οι FIFA και UEFA στήριξαν τον Περέιρα, παίρνοντας απόφαση για ανανέωση του συμβολαίου του μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2020, σε μια περίοδο που είχε αρχίσει να δημιουργείται αρνητικό κλίμα για τον Πορτογάλο αρχιδιαιτητή. Λίγους μήνες μετά, ωστόσο, και καθώς βρισκόμαστε σχεδόν στα μισά της φετινής σεζόν, ο Περέιρα δεν φαίνεται να απολαμβάνει πλέον την εμπιστοσύνη των διεθνών συνομοσπονδιών και βρίσκεται με το ένα πόδι στην πόρτα της εξόδου, σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται, μαζί με τον Μέλο Περέιρα παρελθόν θα αποτελέσουν και οι δύο στενοί συνεργάτες του στην ΚΕΔ, Χουάν Αντόνιο Μαρίν και Λιφ Λίντμπεργκ.

Το γεγονός που ενδέχεται να επισπεύσει τις εξελίξεις

Μέσα στο επόμενο διάστημα δρομολογείται η συνάντηση των Ιβάν Σαββίδη, Βαγγέλη Μαρινάκη, Δημήτρη Μελισσανίδη και Γιάννη Αλαφούζου, από την έκβαση της οποίας δεν αποκλείεται να επισπευσθούν οι εξελίξεις για τον Μέλο Περέιρα. «Είναι γνωστό άλλωστε πως ο Πορτογάλος αρχιδιαιτητής αποτελεί "κόκκινο πανί" για τους Ολυμπιακό και ΑΕΚ και το ενδεχόμενο άμεσης παύσης των καθηκόντων του, θα μπορούσε λειτουργήσει πυροσβεστικά, ώστε να ολοκληρωθεί με τη λιγότερη δυνατή ένταση το φετινό πρωτάθλημα και το Κύπελλο και να αποφευχθούν σκηνικά που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ανεπανόρθωτο πλήγμα στο ελληνικό ποδόσφαιρο», καταλήγει το ρεπορτάζ του Sport24.gr.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ