Skip to main content

Θεμιστοκλέους: Χωρίς επιβάρυνση τα απογευματινά χειρουργεία για ασθενείς που είναι στη λίστα αναμονής

Έχει εξασφαλιστεί ένα κονδύλι από το ταμείο ανάκαμψης περίπου 60 εκατομμυρίων ευρώ για τα απογευματινά χειρουργεία, σύμφωνα με τον υφυπουργό

Μέσω του e-gov θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού οι πολίτες για τα νοσοκομεία του ΕΣΥ από τον Ιούλιο, ανέφερε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Υγείας,Μάριος Θεμιστοκλέους.

Όπως είπε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, «στη χώρα μας έχουμε 102.000 περιστατικά σε αναμονή για χειρουργείο. Από αυτά τα 45.000 είναι σε αναμονή λιγότερο από τέσσερις μήνες, ωστόσο 55.000 πολίτες περιμένουν από τέσσερις έως 12 μήνες ενώ υπάρχουν και περιστατικά που περιμένουν πάνω από 12 μήνες για χειρουγείο».

Ο υφυπουργός Υγείας υπογράμμισε πως έχει εξασφαλιστεί ένα κονδύλι από το ταμείο ανάκαμψης περίπου 60 εκατομμυρίων ευρώ για τα απογευματινά χειρουργεία προκειμένου να μειωθούν τα περιστατικά που είναι στη λίστα αναμονής χωρίς καμία επιβάρυνση του πολίτη.

«Όποιος είναι στη λίστα χειρουργείου θα εξυπηρετηθεί με σειρά προτεραιότητας και δεν θα πληρώσει τίποτα» ξεκαθάρισε ο κύριος Θεμιστοκλέους.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως θα αρχίσει η προτεραιοποίηση των περιστατικών από τα παλαιότερα δηλαδή πρώτα θα εξυπηρετηθούν τα περιστατικά που είναι σε αναμονή πάνω από 12 μήνες.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό στα απογευματινά χειρουργεία πέρα από τη λίστα αναμονής, ο πολίτης θα καταβάλει ένα αντίτιμο το οποίο θα είναι σίγουρα πολύ φθηνότερο αν έκανε το χειρουγείο σε ιδιωτική κλινική.