Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία της Ανταρσία για πρόστιμο λόγω αφισών

Το περιστατικό αφορά αναφορές της αστυνομίας για την παράταξη στις Σέρρες σχετικά με αφίσες και πανό από την προεκλογική περίοδο.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν αύριο μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έξω από τα διοικητικά δικαστήρια στη Θεσσαλονίκη, καθώς η περιφερειακή παράταξη του κόμματος στην Κεντρική Μακεδονία κινδυνεύει με πρόστιμο τουλάχιστον 50.000 ευρώ.

Ο λόγος είναι οι αναφορές της αστυνομίας των Σερρών για τρία πανό και δύο αφίσες της παράταξης στην πόλη της Κεντρικής Μακεδονίας.  «Με αυτά τα στοιχεία επιχειρείται από το αστυνομικό τμήμα Σερρών να στηθεί υπόθεση παραβίασης του Καλλικράτη και η Ανταρσία στην Κ. Μακεδονία απειλείται με πρόστιμο της τάξης των 50.000 ευρώ τουλάχιστον!», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

«Οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι τεράστιες καθώς άφησε ανέγγιχτο αυτό το αντιδημοκρατικό πλαίσιο του Καλλικράτη, το οποίο είχε υποσχεθεί να καταργήσει και το θωράκισε παραπέρα. Το νομικό πλαίσιο των εκλογών στοχεύει στην περιθωριοποίηση και την καταστολή κάθε φωνής που πάει κόντρα στο σύστημα. Ούτε διαφάνεια εξασφαλίζει ούτε ισοτιμία. Τα μεγάλα συμφέροντα συνεχίζουν να πρωταγωνιστούν στην εκλογική διαδικασία, ενώ ο φασισμός της ΧΑ και του Βελόπουλου που είναι πιστοί υπηρέτες του κεφαλαίου βρίσκονται στο απυρόβλητο», αναφέρει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ που καλεί αύριο στις 13.00 στη διαμαρτυρία.