Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Αιμοδοσία πριν τις καλοκαιρινές διακοπές στην πλατεία Αριστοτέλους (φωτο+vid)

Εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιείται σήμερα στην πλατεία Αριστοτέλους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από τις 9 το πρωί έως και τις 13.00 το μεσημέρι.

Ένα δώρο ζωής προσφέρουν σήμερα το πρωί πολίτες της Θεσσαλονίκης στην πλατεία Αριστοτέλους, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη.

Η αιμοδοσία διοργανώνεται από την αντιπεριφέρεια Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) και τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης «Άγιος Παύλος», ΑΧΕΠΑ, Θεαγένειο, Ιπποκράτειο και «Γ. Παπανικολάου».

Στόχος είναι, όπως αναφέρει η Έλλη Ντινοπούλου, Παθολόγος στο ΑΧΕΠΑ στη Voria.gr, να ευαισθητοποιηθούν όλοι οι πολίτες πριν τις καλοκαιρινές διακοπές τους και να δώσουν μια φορά αίμα, ώστε να υπάρχει αρκετό απόθεμα μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Η κ. Ντινοπούλου σημειώνει ότι, αν και προς το παρόν υπάρχει απόθεμα στο νοσοκομείο, οι επόμενοι μήνες αναμένεται να είναι δυσκολότεροι, όπως γίνεται και κάθε καλοκαίρι, καθώς οι πολίτες φεύγουν από τις πόλεις και οι σύλλογοι δεν διοργανώνουν τόσο συχνά δράσεις αιμοδοσιών. «Αγχωνόμαστε, αλλά πάντα στο τέλος δεν έχει μείνει ποτέ κάποιος χωρίς τη μετάγγιση αίματος που χρειάζεται», σημείωσε.

Τα κινητά συνεργεία αιμοδοσίας του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ βρίσκονται σήμερα από τις 9 μέχρι τις 13:00 το μεσημέρι στην πλατεία Αριστοτέλους, όπου και ενημερώνουν το κοινό σχετικά με την εθελοντική αιμοδοσία. Στο πλαίσιο της ενημέρωσης όσοι πολίτες επιθυμούν μπορούν να προσφέρουν αίμα καθώς και να ενημερωθούν για τη ΜΚΟ Infinity Greece.

Την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022 και ώρα 19:00, στην αίθουσα της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το ΕΚΕΑ και τα πέντε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης θα βραβεύσουν τους Συλλόγους-Σωματεία με τη μεγαλύτερη συμμετοχή στον τομέα της αιμοδοσίας τα τελευταία χρόνια. Η εκδήλωση στοχεύει στο να τιμηθούν οι άνθρωποι που στηρίζουν τον θεσμό της αιμοδοσίας και προσφέρουν στον συνάνθρωπό τους έμπρακτα και ουσιαστικά. Συνολικά θα βραβευθούν περίπου 35 Σύλλογοι-Σωματεία.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά η Ομάδα Κρουστών «Κρουστωδοί» του Κέντρου Αποκατάστασης Κοινωνικής Στήριξης και Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρίες «Ο Σωτήρ».