Skip to main content

Θεσσαλονίκη - Flyover: Αναζητούνται επιπλέον χώροι που θα μετατραπούν σε πάρκινγκ

Οι χώροι που μπορούν να διαμορφωθούν σε πάρκινγκ στο επίκεντρο τηλεδιάσκεψης με κυβερνητικά στελέχη και φορείς

Σε αναζήτηση επιπλέον χώρων που θα μπορούν να μετατραπούν σε πάρκινγκ στη Θεσσαλονίκη έχουν επιδοθεί φορείς και κυβερνητικά στελέχη. Πρόκειται για χώρους πέραν αυτών που έχει ανακοινώσει ήδη ο δήμος Θεσσαλονίκης τους οποίους διεκδικεί να του παραχωρηθούν προκειμένου να διαμορφωθούν σε χώρους στάθμευσης.

Το θέμα βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι στο επίκεντρο τηλεδιάσκεψης με τους υπουργούς Άκη Σκέρτσο και Κωστή Χατζηδάκη, τους υφυπουργούς Στάθη Κωνσταντινίδη και Γιάννη Κεφαλογιάννη, της Γενικής Γραμματέως Δημόσιας Περιουσίας Νάγιας Κόλλια, του διευθύνοντα συμβούλου του Υπερταμείου Γρηγόρη Δημητριάδη, του επικεφαλής του Γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μιχάλη Μπεκίρη και του δημάρχου Θεσσαλονίκης Στέλιου Αγγελούδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες αρχικά εξετάστηκε η διαδικασία με την οποία θα παραχωρηθούν χώροι του δημοσίου στον δήμο Θεσσαλονίκης για να γίνουν πάρκινγκ. Σημειώνεται ότι ο δήμαρχος Στέλιος Αγγελούδης την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε δεκατέσσερα σημεία περιμετρικά κυρίως του κέντρου της πόλης προκειμένου να δώσουν μια ανάσα στο κυκλοφοριακό πρόβλημα που ταλανίζει τη Θεσσαλονίκη. Από αυτά τα οικόπεδα τα περισσότερα ανήκουν στο δημόσιο και έτσι πρέπει αρχικά να γίνει η παραχώρηση στον κεντρικό δήμο και στη συνέχεια να ακολουθήσει η διαμόρφωσή τους. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης σύμφωνα με τις ίδιες πηγές προτάθηκαν και επιπλέον εννέα χώροι, οι οποίοι θα αξιολογηθούν για το κατά πόσο μπορούν να διατεθούν για το συγκεκριμένο σκοπό.

Διαβάστε: Θεσσαλονίκη: Σχέδιο για πάρκινγκ τύπου καρουζέλ - Πού θα βρίσκονται οι 14 νέοι χώροι στάθμευσης

Υπενθυμίζεται πως η δημιουργία προσωρινών χώρων στάθμευσης ήταν μεταξύ των έντεκα προτάσεων του δήμου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν προκύψει από τις εργασίες του Flyover. Οι χώροι αυτοί, όπως έχει ήδη δηλώσει ο κ. Αγγελούδης, θα λειτουργήσουν με το σύστημα park & ride (μετεπιβίβαση σε μέσα μαζικής μεταφοράς ή σε ειδικά δρομολογημένα mini bus). Η πρόταση αφορά στη δημιουργία συνολικά 1.500 θέσεων και στόχος είναι να δημιουργηθούν το επόμενο 4μηνο-5μηνο.