Skip to main content

«Άστραψε» η Θέρμη στη χριστουγεννιάτικη Λευκή Νύχτα - Γλέντι, τυμπανιστές και κοσμοσυρροή στην αγορά (φωτο+video)

Η Λευκή Νύχτα γέμισε με φως και κέφι την πλατεία της Θέρμης και η χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα ζέστανε μικρούς και μεγάλους

Με λουκουμάδες, μαλλί της γριάς, ζεστό κρασί και σοκολάτα, χριστουγεννιάτικα τραγούδια και παραδοσιακούς χορούς, μικροί και μεγάλοι κάτοικοι της Θέρμης, στην ανατολική Θεσσαλονίκη, γιόρτασαν τη Λευκή Νύχτα το βράδυ του Σαββάτου, παρά το τσουχτερό κρύο.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην κεντρική πλατεία της περιοχής και το γλέντι που ακολούθησε επεκτάθηκε σε όλους τους παράδρομους.

Στα δρώμενα που έλαβαν χώρα πρωταγωνίστησαν δύο σχολές χορού, οι σύλλογοι Γηγενών Μακεδόνων, Ποντίων, τα Κρουστόφωνα και οι Τυμπανιστές, που ξεσήκωσαν τους κατοίκους της περιοχής. 

Παράλληλα, όσοι επέλεξαν τους κεντρικούς δρόμους της Θέρμης για να διασκεδάσουν επισκέφθηκαν και τα εμπορικά καταστήματα του κέντρου, τα οποία θα λειτουργούν έως τις 24:00 με ειδικές τιμές στο πλαίσιο της μεγάλης γιορτής της περιοχής. 

Τη Λευκή Νύχτα, που πλέον έχει γίνει παράδοση, διοργανώνουν εδώ και επτά χρόνια η Ένωση Επαγγελματιών Εμπόρων Δήμου Θέρμης, ο δήμος Θέρμης, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

 

Image

 

Image

 

Image