Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Η «Πηγή Ζωής» βράβευσε 72 εθελοντές αιμοδότες

H «Πηγή Ζωής» εδώ και 21 χρόνια εργάζεται ακατάπαυστα για τους συνανθρώπους που έχουν ανάγκη αίματος, με ιδιαίτερη έμφαση στον χώρο της Θαλασσαιμίας.

Σε μια συγκινητική εκδήλωση την Τετάρτη στη Λέσχη Αξιωματικών ο Συνδέσμος Προώθησης Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Φίλων των Ατόμων με Μεσογειακή Αναιμία βράβευσε 72 εθελοντές αιμοδότες οποίοι έχουν αιμοδοτήσει περισσότερες από 40 φορές.

Μερικοί μαλιστα από αυτούς είχαν ήδη ξεπεράσει τις 52 ενώ ανάμεσά τους και 17 γυναίκες με την καλύτερη να κοντεύει τις 49.

Για την προσφορά αίματος από τις Ενοπλες Δυνάμεις μίλησε ο Ταγματάρχης Υγειονομικού κ. Κ. Χαδόλιας και για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ευαισθητοποίησης των παιδιών σχολικής ηλικίας του συλλόγου, που εφαρμόζεται εδώ και 6 χρόνια στα σχολεία της Θεσσαλονίκης, ο Υπεύθυνος Αγωγής Υγείας εκπαιδευτικός κ. Ι.Τομπούλογλου.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από χορευτικό ενσταντανέ του Dance Lab Studio που απέδωσε απόσπασμα από το έργο "Κιναίσθηση" που είχε παρουσιαστεί στο φεστιβάλ δάσους ενώ τραγούδησε στο πιάνο δύο δικές της συνθέσεις, εμπνευσμένες από την εθελοντική αιμοδοσία, η μαθήτρια Γυμνασίου δεσποινίς Σμαράγδα Παπαγεωργίου. Στους τιμηθέντες προσφέρθηκε μια μικρή ορειχάλκινη άγκυρα, ως αναμνηστικό των «πολλών λιμανιών-καρδιών όπου έχει αγκυροβολήσει το αίμα τους».

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Ταξίαρχος κ. Κατσικάς, ως εκπρόσωπος του Διοικητού του Γ΄ΣΣ αντιστρατήγου κ. Δ. Μπίκου, οι Διευθύντριες Αιμοδοσίας του ΑΧΕΠΑ κ. Ε. Χασαποπούλου και του Ιπποκρατείου κ Σ. Θεοδωρίδου και η πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Θαλασσαιμίας κ. Σ. Μηνά.

H «Πηγή Ζωής» εδώ και 21 χρόνια εργάζεται ακατάπαυστα για τους συνανθρώπους που έχουν ανάγκη αίματος, με ιδιαίτερη έμφαση στον χώρο της Θαλασσαιμίας.