Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Η συγγραφική πορεία του Δημήτρη Αντωνίου

Ο ακτιβιστής Δημήτρης Αντωνίου θα παρουσιάσει στο κοινό της Θεσσαλονίκης στις 13 Νοεμβρίου στο δημαρχείο τη συγγραφική του πορεία.

Tην συγγραφική του πορεία κοινό της Θεσσαλονίκης θα παρουσίασει την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου στο κοινό της Θεσσαλονίκης ο Δημήτρης Αντωνίου.

Θα ξεδιπλωθούν τα κίνητρα και τα όνειρα που οδήγησαν τον νεαρό ακτιβιστή στην πραγματοποίηση αυτής εμψυχωτικής λογοτεχνικής διαδρομής.

«'Έτσι είναι η ζωή» ήταν το πρώτο του μεγάλο βήμα.
«Ας είναι όνειρο αυτό» ήταν η συνέχεια σε ένα αληθινό όνειρο.
«Ένας καλύτερος άνθρωπος» το πρώτο του μυθιστόρημα και ίσως η πιο ονειροπόλα απόπειρα του - να καθοδηγήσει τον αναγνώστη στην πραγμάτωση αυτού που υποδηλώνει ο τίτλος του βιβλίου - Πως να γίνουμε ένας καλύτερος άνθρωπος...

Δεν είναι λοιπόν απλώς τρία βιβλία που έγραψε. Είναι η ίδια του η ζωή. Όποιος τον γνωρίζει, καταλαβαίνει γιατί τα έγραψε. Όποιος τα διαβάσει, νιώθει ότι αυτά συνδέονται μεταξύ τους.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί, στις 13 Νοεμβρίου, ώρα 19.00, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, αίθουσα Μανόλης Αναγνωστάκης.  

Σύντομο βιογραφικό    

Ο Δημήτρης Αντωνίου, στα είκοσι εννιά του χρόνια, δε σταματάει στιγμή να δημιουργεί, παρά το πολύ σοβαρό τροχαίο ατύχημα που τον καθήλωσε σε αναπηρικό αμαξίδιο από τα δεκαέξι του χρόνια. Πραγματοποίησε σε μόλις τέσσερα χρόνια τις σπουδές του στο τμήμα φυσικής του Α.Π.Θ και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στην οικονομική επιστήμη στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Αντικείμενο της μεταπτυχιακής του διατριβής είναι τα τροχαία ατυχήματα στο Δήμο Θεσσαλονίκης την περίοδο 2010-2015. Στο πλαίσιο αυτό, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, συμμετέχει σε επιστημονικές και κοινωνικές εκδηλώσεις για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στη χώρα μας. Ίδρυσε και διεύθυνε την παρέα του C’est la vie απ’ το 2013 έως το 2018, δίνοντας χρώμα με γκράφιτι και μοιράζοντας αισιοδοξία σε σχολεία και πάρκα της πόλης. Επίσης, έχει γράψει τρία λογοτεχνικά βιβλία τα οποία τα δύο αποτελούν συλλογές διηγημάτων με τίτλο «Έτσι είναι η ζωή» και «Ας είναι όνειρο αυτό» και πρόσφατα κυκλοφόρησε και το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο «Ένας καλύτερος άνθρωπος». Τέλος έγραψε το σενάριο, σκηνοθέτησε και συμμετείχε ως ηθοποιός στην θεατρική παράσταση ‘’Στα καλά του καθισμένου’’.