Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Καθυστερήσεις... 28 μηνών σε προγραμματισμένα χειρουργεία στο «Αγ. Δημήτριος»

Το νοσοκομείο καλείται να λειτουργήσει με μόλις πέντε αναισθησιολόγους με αποτέλεσμα να υπάρχουν καθυστερήσεις που ξεπερνούν τα δύο χρόνια.

Τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό κρίσιμων ειδικοτήτων στο νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος» της Θεσσαλονίκης καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, η ταλαιπωρία σε καρκινοπαθείς αλλά και παιδιά με ειδικές ανάγκες είναι μεγάλη καθώς, λόγω των ελλείψεων σε αναισθησιολόγους, οι καθυστερήσεις στα προγραμματισμένα χειρουργεία είναι πολύμηνες.

«Η γυναικολογική κλινική παίρνει μόνο τέσσερα τραπέζια τον μήνα και αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι γυναίκες που θέλουν να χειρουργηθούν να περιμένουν περίπου 28 μήνες», αναφέρει ο Στέφανος Χατζηλιάδης, πρόεδρος Εργαζομένων του νοσοκομείου Άγιος Δημήτριος.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το νοσοκομείο καλείται να λειτουργήσει με μόλις πέντε αναισθησιολόγους με αποτέλεσμα να υπάρχουν καθυστερήσεις που ξεπερνούν τα δύο χρόνια.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, οι 28 μήνες που θα απαιτηθούν για να εξυπηρετηθούν τα συνολικά 50 παιδιά ΑμΕΑ για οδοντιατρικά περιστατικά, ενώ το νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος» είναι το μοναδικό που εξυπηρετεί τέτοιες περιπτώσεις.

Σωματεία εργαζομένων καταγγέλλουν ακόμα πως παρά τις τεράστιες ελλείψεις, δύο αναισθησιολόγοι πηγαίνουν και στο Ιπποκράτειο για να καλύψουν τα κενά εκεί.

Σύμφωνα με τους ίδιους, αγκάθι αποτελεί και το κτηριακό με τη ρύπανση αμίαντου στις εγκαταστάσεις να απειλεί τις ζωές εργαζομένων και ασθενών.