Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Οι δηλώσεις Στίγκα, Νατσιού και εκπροσώπου της Ελληνικής Λύσης για την 28η Οκτωβρίου

Μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη

«Το ‘’ΟΧΙ’’ του άξιου ηγέτη, Ιωάννη Μεταξά, κρατά ψηλά την ελληνική τιμή απέναντι στον ξένο κατακτητή. 28 Οκτωβρίου του 2023, καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να πει ένα βροντερό Όχι στο κράτος-τρομοκράτη και να ακυρώσει το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας που έχει προγραμματιστεί να γίνει στις 7 Δεκεμβρίου εδώ, στη Θεσσαλονίκη» δήλωσε μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη ο ευρωβουλευτής Εμμανουήλ Φράγκος, εκπρόσωπος του κόμματος της Ελληνικής Λύσης.

Και πρόσθεσε: «Μη λησμονούμε άλλωστε ότι πάντοτε το έθνος μας έβγαινε ακμαίο μετά τα μεγάλα όχι».

Από την πλευρά του ο Βασίλης Στίγκας, πρόεδρος του κόμματος «Σπαρτιάτες» έκανε την εξής δήλωση:

«Σήμερα, 28η Οκτωβρίου, γιορτάζουμε το θρυλικό έπος του 1940. Τότε που η γενναία Ελλάς, ύψωσε το ανάστημά της μπροστά στις φασιστικές ορδές της Ιταλίας και είπε το μεγάλο ‘’ΟΧΙ’’ στις Δυνάμεις του Άξονα. Αυτό το θρυλικό έπος είναι φωτεινός οδοδείκτης όλων των Ελλήνων και θα είναι και στο μέλλον. Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Ζήτω η αιώνια Ελλάς, ζήτω το έθνος των Ελλήνων».

Τέλος, ο πρόεδρος του κόμματος «Νίκη», Δημήτρης Νατσιός, δήλωσε:

«Είναι τέτοια η μέρα που πριν από 83 χρόνια επισκέφθηκαν φοιτητές του Πανεπιστημίου Αθηνών τον γέροντα τότε, εθνικό μας ποιητή Κωστή Παλαμά και του ζήτησαν συμβουλές για την επερχόμενη περιπέτεια του έθνους μας. Και τους είπε αυτούς τους περίφημους στίχους που είναι και σήμερα επικαιρότατοι. "Αυτό το λόγο θα σας πω δεν έχω άλλον κανέναν, μεθυστε με το αθάνατο κρασί του '21." Κι αν μου επιτρέπετε να συμπληρώσω τον μεγάλο ποιητή να μεθύσουμε και σήμερα, μια νηφάλιος μέθη, με το αθάνατο κρασί του '40 και του '41. Γέμισε γαλανόλευκα σήμερα η ψυχή μας. Καμαρώσαμε τις Ένοπλες Δυνάμεις, το ποτάμι της ζωής, τα νέα παιδιά μας, τα οποία υπερασπίζονται αγρυπνα την εθνική μας ανεξαρτησία και εδαφική μας ακεραιότητα. Σήμερα είναι και μια δεύτερη γιορτή. Γιορτάζουμε την Αγία Σκέπη της Παναγίας μας».