Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Σαν βομβαρδισμένοι οι δρόμοι στον Σταθμό του ΟΣΕ (φωτο)

Σε άθλια κατάσταση η άσφαλτος στη δυτική είσοδο - Ενώ τα πεζοδρόμια πρέπει να έχουν 1,5 μέτρο πλάτος, στην οδό Σελίτσης είναι μόλις 70 εκατοστά

Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει η δυτική είσοδος του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα η οδός Σελίτσης.

Από το συγκεκριμένο σημείο περνούν δεκάδες αστικά λεωφορεία και άλλα οχήματα που πρέπει να εισέλθουν στον Ν.Σ.Σ Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, το οδόστρωμα είναι σε τέτοιο... χάλι που «βρίσκουν» κάτω στην άσφαλτο μέχρι και τα λεωφορεία. Εκτός αυτού, η στενότητα του σημείου είναι άκρως επικίνδυνη και για τους πεζούς οι οποίοι με κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα ρισκάρουν τη διέλευση τους, καταγγέλουν οι οδηγοί του Οργανισμού.

Όπως εξηγεί η ομάδα Think Simple, τα πεζοδρόμια πρέπει να έχουν συγκεκριμένες διαστάσεις, ενάμιση μέτρο πλάτος. «Τα όρια αυτά, ουσιαστικά, δημιουργήθηκαν προκειμένου να μπορούν να εξυπηρετούνται τα άτομα με αναπηρία και να μπορούν να κινούνται μόνοι τους όσοι βρίσκονται σε αναπηρικό αμαξίδιο ή είναι τυφλοί. Το συγκεκριμένο πεζοδρόμιο είναι 70 εκατοστά», υπογραμμίζει.

Και καταλήγει: «Τα μπαλώματα δεν είναι λύση καθώς οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους...».

Δείτε τις φωτογραφίες: