Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Σε Ειδικό Ανακριτή σήμερα ο Αβαρλής για την υπόθεση με το φακελάκι

Η εισαγγελέας είχε ασκήσει σε βάρος των τριών συλληφθέντων κακουργηματική ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση, δωροληψία και εκβίαση

Σε ειδικό ανακριτή απολογείται σήμερα ο πρώην αντιδήμαρχος Γιώργος Αβαρλής καθώς και ο συνεργάτης του λογιστής και μια εφοριακός για εμπλοκή σε υπόθεση με «φακελάκι».

Οι τρεις τους παραμένουν κρατούμενοι και σήμερα πρόκειται να οδηγηθούν στον ειδικό ανακριτή.

Η εισαγγελέας είχε ασκήσει κακουργηματική ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση, δωροληψία και εκβίαση σε βάρος της εφοριακού και των δύο λογιστών, που συνελήφθησαν ύστερα από επιχείρηση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας για εμπλοκή σε υπόθεση με «φακελάκι».

Υπενθυμίζεται πως ο πρώην αντιδήμαρχος συνελήφθη με την ιδιότητα του λογιστή. Μετά την εμπλοκή του στην υπόθεση υπέβαλε την παραίτησή του, η οποία κι έγινε αποδεκτή από την δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα. Ο ίδιος φέρεται να αρνείται τις κατηγορίες.

Η υπόθεση ερευνήθηκε ύστερα από καταγγελία ιδιοκτήτη φαρμακείων. Σύμφωνα με τη δικογραφία, το ποσό, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, που φέρονται να εισέπραξαν οι κατηγορούμενοι είναι 1000 ευρώ, αλλά, όπως περιγράφεται στην ίδια δικογραφία, φαίνεται πως είχαν αξιώσει περισσότερα χρήματα προκειμένου να «κλείσουν» φορολογική υπόθεση καταγγέλλοντος.

Όπως έγινε γνωστό, εκτός από την υπόθεση αυτή, οι διωκτικές Αρχές ερευνούν την εμπλοκή τους σε τυχόν άλλες υποθέσεις δωροληψίας.