Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Συνάντηση Ομοσπονδίας Εμπόρων με Τζιτζικώστα-Σταϊκούρα

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μεταξύ προέδρου του ΟΕΕΘ με τον κ. Τζιτζικώστα και τον κ. Σταϊκούρα.

«Άκρως επιτυχημένη και παραγωγική» κρίνεται, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ο.Ε.Ε.Θ, η συνάντηση εργασίας μεταξύ του προέδρου της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης, κου Κωνσταντίνου Ιακώβου, του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, κου Απόστολου Τζιτζικώστα και του υπουργού Οικονομικών, κου Χρήστου Σταϊκούρα, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο πρόεδρος της Ο.Ε.Ε.Θ., κος Κωνσταντίνος Ιακώβου, εξέφρασε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αυτοαπασχολούμενοι, οι πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις ενώ διατυπώθηκαν και προτάσεις για την επόμενη μέρα της πανδημίας του κορωνοϊού. Ο κος Ιακώβου αναφέρθηκε επιπλέον στο πρωτοπόρο πρόγραμμα 200 εκατ. ευρώ που ξεκίνησε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το οποίο άνοιξε τον δρόμο και για τις άλλες Περιφέρειες και ευελπιστούμε ότι θα έρθουν και άλλα ανάλογα προγράμματα.

Στη συνάντηση έγινε ακόμη λόγος για τον επιμελητηριακό θεσμό και εκφράστηκε το αίτημα αναβάθμισης των Επιμελητηρίων, με την καταγραφή των ενεργών επιχειρήσεων και τη δυνατότητα υλοποίησης προγραμμάτων επιδότησης και διαμέσου των Επιμελητηρίων.

«Ως Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης, χαιρετίζουμε το υποστηρικτικό έργο της κυβέρνησης προς τις επιχειρήσεις όπως επίσης και τη διάθεση που είδαμε εκ μέρους της Περιφέρειας και της Κυβέρνησης για βελτίωση και επέκταση των υπάρχοντων προγραμμάτων», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Καταληκτικά η Ο.Ε.Ε.Θ, ευχαριστεί τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας για την πρόσκληση στη συνάντηση και ευελπιστεί ότι θα αποτελέσει τη βάση για περαιτέρω συζήτηση και συνεργασία για την παραγωγή των καλύτερων δυνατών αποτελεσμάτων υπέρ της οικονομίας και των επαγγελματιών.