Skip to main content

Θεσσαλονίκη-Συνέδριο Χειρουργικής Ογκολογίας: Η μάχη ενάντια στον καρκίνο προχωρά νικηφόρα

«Στόχος του Ιατρικού Διαβαλκανικού είναι να συνεισφέρει ουσιαστικά στη μάχη αντιμετώπισης του καρκίνου», είπε ο Χρήστος Αποστολόπουλος

Νέες χειρουργικές επεμβάσεις και νέα φάρμακα για την καταπολέμηση του καρκίνου συζητούν γιατροί που συμμετέχουν στο διήμερο Συνέδριο Χειρουργικής Ογκολογίας που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη.

«Έγιναν συζητήσεις που ανέδειξαν ότι η μάχη ενάντια στον καρκίνο προχωράει νικηφόρα και έχουμε στην φαρέτρα μας νέες στοχευτικές θεραπείες, νέες χειρουργικές επεμβάσεις, νέα τεχνολογία. Επίσης πολλές φορές ακόμα κι εκεί που φαίνεται ότι η μάχη έχει χαθεί, υπάρχουν μια σειρά από μελέτες που αναδεικνύουν ότι η συνισταμένη πολλών ειδικοτήτων μπορεί να δώσει αποτέλεσμα και σε εκείνες τις περιπτώσεις που νομίζουμε ότι όλα έχουν χαθεί. Σήμερα συζητήσαμε τη μάχη ενάντια στον καρκίνο του παγκρέατος, στον καρκίνο της καρδιοοισοφαγικής γωνίας και ανταλλάχτηκαν απόψεις και νέα δεδομένα που με κάνουν να πιστεύω - αυτό που είχα πει και πριν πέντε χρόνια - ότι ο καρκίνος τα επόμενα 10-15 χρόνια θα είναι μια χρόνια νόσος θα ζούμε με αυτόν, αλλά δεν θα πεθαίνουμε από αυτόν» δήλωσε ο Γιάννης Σπηλιώτης χειρουργός ογκολόγος, διευθυντής της 4ης Χειρουργικής Κλινικής και Χειρουργικής Ογκολογίας στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο και στο Ιατρικό Αθηνών.

Περαιτέρω ανέφερε ότι οι νέες χειρουργικές επεμβάσεις χάρη στη νέα τεχνολογία και στην εξειδίκευση των χειρουργών «μπορούν να πηγαίνουν πιο ουσιαστικά, με μεγαλύτερη επιθετικότητα σε περιπτώσεις ασθενών, οι οποίες έχουν καταρχάς χαρακτηριστεί χωρίς θεραπευτική προσέγγιση», ενώ επίσης είπε ότι με την αποκωδικοποίηση του ανθρώπινου γονιδιώματος έχουμε καινούργια φάρμακα.

Στο συνέδριο με τίτλο «Η χειρουργική ογκολογία... εκτός ορίων» παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του Ομίλου Ιατρικό Αθηνών, Χρήστος Αποστολόπουλος που επισήμανε ότι «στόχος του Ιατρικού Διαβαλκανικού είναι να συνεισφέρει ουσιαστικά στη μάχη αντιμετώπισης του καρκίνου μέσα κι από έξυπνες τεχνολογίες κι ενισχυμένες διαγνωστικές και επεμβατικες ικανότητες που θα καθιστούν εφικτή την αντιμετώπιση κάθε περιστατικού όσο περίπλοκη κι αν είναι».