Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Σοκαρισμένη η οικογένεια του 9χρονου που ξεχάστηκε στο σχολικό λεωφορείο - Τι λέει το ΚΔΑΠ

Το παιδί υποβάλλεται σε εξετάσεις από ειδικούς προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάστασή του καθώς και τι επιπτώσεις είχε το περιστατικό στην ψυχική του υγεία

Σοκαρισμένη είναι η οικογένεια του 9χρονου από την Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, το οποίο «ξεχάστηκε» μέσα στο σχολικό λεωφορείο του ΚΔΑΠ ΜΕΑ στην περιοχή του Ωραιοκάστρου όπου θα πήγαινε και τη φετινή σχολική χρονιά.

Το 9χρονο παιδί, το οποίο είναι αυτιστικό και δεν έχει δυνατότητα λεκτικής επικοινωνίας, είναι τρομαγμένο μετά από αυτή τη δυσάρεστη περιπέτεια που είχε χθες, την πρώτη μέρα που ξεκίνησε γι΄ αυτό η σχολική χρονιά. Έχοντας δίπλα την οικογένειά του, ήδη, υποβάλλεται σε ψυχολογικές εξετάσεις από ειδικούς προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάστασή του καθώς και τι επιπτώσεις είχε το περιστατικό στην ψυχική του υγεία.

Διαβάστε - Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Ξέχασαν εννιάχρονο ΑμΕΑ μέσα σε λεωφορείο επί τέσσερις ώρες

Σύμφωνα με τη δικηγόρο της οικογένειας Στέλα Ζησιάδου ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο πόση ώρα έμεινε το παιδί μόνο του κλεισμένο μέσα στο λεωφορείο, όταν έφτασε στον χώρο του ΚΔΑΠ. «Ενημερωθήκαμε στις 20.05 το απόγευμα από το ΚΔΑΠ ότι ξέχασαν το παιδί μέσα στο λεωφορείο. Δεν διευκρινίστηκε ακόμη πόση ώρα ξεχάστηκε μέσα στο όχημα. Έχει αναλάβει η δικαιοσύνη και η αστυνομία τη διαλεύκανση του θέματος και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ξεχάστηκε το παιδί», ανέφερε στη Voria.gr η κ. Ζησιάδου, σύμφωνα με την οποία είχαν πάρει το παιδί από το σπίτι του στην περιοχή της Σταυρούπολης στις 4.10 το απόγευμα με προορισμό το ΚΔΑΠ στο Ωραιοκάστρο, στο οποίο παρακολουθεί απογευματινό πρόγραμμα.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο, το παιδί εντοπίστηκε μέσα στο σχολικό λεωφορείο από τον οδηγό της επόμενης βάρδιας και στη συνέχεια οι υπεύθυνοι του ΚΔΑΠ ενημέρωσαν την οικογένεια, η οποία κατήγγειλε χθες βράδυ το περιστατικό στις αστυνομικές αρχές. Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί ο 42χρονος οδηγός και η 23χρονη σύνοδος, σε βάρος των οποίων ασκήθηκε ποινική δίωξη για σωματική βλάβη από αμέλεια.

Τι απαντά το ΚΔΑΠ - «Μας θλίβει το γεγονός, δεν έπρεπε να γίνει»

Τη λύπη τους για δυσάρεστο αυτό περιστατικό εκφράζουν οι υπεύθυνοι του ΚΔΑΠ. Μιλώντας στη Voria.gr ο υπεύθυνος - συνιδιοκτήτης του κέντρου, Βαγγέλης Οικονόμου τόνισε ότι το παιδί έμεινε για λίγη ώρα μέσα στο λεωφορείο. Όπως εξήγησε ο ίδιος, «το σχολικό λεωφορείο έφτασε περίπου στις 17.30 στον χώρο του ΚΔΑΠ και περίπου στις 18.00 μπήκε ο επόμενος οδηγός για να ετοιμάσει το λεωφορείο για το επόμενο δρομολόγιο και εντόπισε τον ανήλικο».

Κατά την παραλαβή του λεωφορείου, το οποίο δεν κλειδώνει, ο επόμενος οδηγός εντόπισε το παιδί, ανέφερε ο κ. Οικονόμου, σύμφωνα με τον οποίο το παιδί αφού παρακολούθησε τις δραστηριότητές του, επέστρεψε το βράδυ στο σπίτι του πάλι με το λεωφορείο. «Εμείς ενημερώσαμε τη μητέρα για ό,τι έγινε. Να ξέρετε ότι έχουμε επιπλέον ευαισθησία γι΄ αυτά τα παιδιά. Τα έχουμε σαν δικά μας παιδιά», τόνισε ο κ. Οικονόμου, αναφέροντας πως η δομή λειτουργεί εδώ και επτά χρόνια και πως είναι η πρώτη φορά που γίνεται ένα τέτοιο περιστατικό.

«Το γεγονός μας θλίβει υπερβολικά, είναι κάτι το οποίο δεν έπρεπε να γίνει», υπογράμμισε ο κ. Οικονόμου. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του ΚΔΑΠ σε σοκ βρίσκεται και η συνοδός του λεωφορείου, η οποία χρειάστηκε να διακομιστεί στο νοσοκομείο όταν έγινε γνωστό το περιστατικό με τον 9χρονο.