Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πυρά κατά της διοίκησης του δήμου για το ΚΔΑΠ ΑμεΑ που παραμένει κλειστό - Σκληρή γλώσσα από γονείς

Κραυγή αγωνίας από μητέρα φιλοξενούμενου στο ΚΔΑΠ ΑμεΑ που μπήκε λουκέτο μέσα στο καλοκαίρι -Η δομή επαναλειτουργεί από τις αρχές Οκτωβρίου

Με σκληρή γλώσσα έβαλε κατά της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης μητέρα παιδιού που φιλοξενούνταν στο μοναδικό Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης για Άτομα με Αναπηρία που στεγάζονταν επί της οδού Κωλέττη και στο οποίο μπήκε λουκέτο μετά από απόφαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, λόγω ακαταλληλότητας τον περασμένο Ιούλιο.

Από τις αρχές Οκτωβρίου το ΚΔΑΠ επαναλειτουργεί με δικαστική απόφαση και έπειτα από την προσφυγή που είχε καταθέσει ο δήμος. Ωστόσο, έχει προθεσμία έως τον Φεβρουάριο του 2024, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τη μετεγκατάσταση της δομής.

Διαβάστε - Θεσσαλονίκη: Αναστέλλεται η λειτουργία του ΚΔΑΠ ΑμεΑ του δήμου λόγω ακαταλληλότητας

Ο δήμος Θεσσαλονίκης βρήκε κτήριο που μπορεί να στεγαστεί το ΚΔΑΠ ΑμεΑ, στην πλατεία Δώδεκα Αποστόλων, το οποίο ωστόσο, χρειάζονται πολλές εργασίες, γεγονός που σημαίνει ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει άμεσα.

«Λυπάμαι πάρα πολύ γι΄ αυτή τη διοίκηση. Είναι πολύ μεγάλη ντροπή για τη Θεσσαλονίκη. Εύχομαι ο νέος δήμαρχος να κάνει κάτι και να ευαισθητοποιηθεί», ανέφερε η κ. Σπυριδούλα Ανδρεάδου από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου. «Εμείς θα τη βρούμε τη λύση με τα παιδιά μας, εσείς να δούμε που θα κρυφτείτε. Ποιους θα δείτε στα μάτια», υπογράμμισε η κ. Ανδρεάδου με τρεμάμενη φωνή, σημειώνοντας πως τα ΚΔΑΠ ΑμεΑ είναι η θεραπεία για τα παιδιά αυτά. Κατηγόρησε τη διοίκηση και την πρόεδρο της ΚΕΔΗΘ Ναταλία Βαρσάμη ότι τους κορόιδεψε και δεν έχει γίνει τίποτα απολύτως.

Για αναλγησία κατηγόρησε τη διοίκηση του δήμου η Νέλλη Αηδονά, δημοτική σύμβουλος της παράταξης «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα», σημειώνοντας πως το κτήριο ήταν ακατάλληλο και δεν μπορούσε να βρίσκεται ένα ΚΔΑΠ σε όροφο. «Πολλοί γονείς παραιτήθηκαν ή έχασαν τις δουλειές τους για να προσέχουν τα παιδιά τους, ενώ κάποια άλλα πήγαν σε ιδιωτικά ΚΔΑΠ», σημείωσε η κ. Αηδονά, αναφέροντας πως «η διοίκηση δεν έκανε τίποτα για να βρει ένα ισόγειο κτήριο για να φιλοξενηθεί το ΚΔΑΠ».

Σκληρή κριτική στη διοίκηση του δήμου άσκησε και ο Γιώργος Ορφανός, επικεφαλής της παράταξης «Η Θεσσαλονίκη είναι το μέλλον». «Για 3 -4 μήνες μας απασχολεί το συγκεκριμένο θέμα. Αισθάνομαι ότι ο ρόλος ο δικός μας δεν είναι μόνο κατασκευαστών, αναπλάσεων, αλλά υπάρχει και ένα κυρίαρχο στοιχεία, η κοινωνία και το πόσο βρισκόμαστε κοντά στις δύσκολες ώρες κάποιου ατόμου και να δώσουμε κάποιες λύσεις. Δεν μας αιφνιδίασε σήμερα η μητέρα. Η διοίκηση είναι πεσμένη από τον λαό, όμως δεν μπορώ να μην επισημάνω ότι σε ένα θέμα που θα αναδείκνυε τον κοινωνικό της ρόλο, ήταν απούσα ή έκανε λίγα από αυτά που έπρεπε να κάνει», τόνισε. Ο κ. Ορφανός κάλεσε από τώρα στη νέα διοίκηση να δώσει οριστική λύση.

Ο δημοτικός σύμβουλος Ανδρέας Κουράκης που είναι στην αρμόδια επιτροπή εκτίμησε ότι το κτήριο που βρέθηκε στην πλατεία Δώδεκα Αποστόλων είναι κατάλληλο, αλλά απαιτούνται τουλάχιστον έξι μήνες για να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες.

«Οφείλει να βρεθεί μια λύση σε αυτό το ζήτημα», τόνισε από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Μιχάλης Κωνσταντινίδης, καλώντας τη διοίκηση να αναφέρει τι ακριβώς γίνεται για το ΚΔΑΠ ΑμεΑ.