Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Στη δικαιοσύνη η ΕΑΥΘ για την επικήρυξη αστυνομικών από αναρχικούς

Η απόφαση αυτή έρχεται μετά την επικήρυξη αστυνομικών σε αναρχικό ιστότοπο- Αν δεν υπάρξει αποτέλεσμα, η ΕΑΥΘ θα προσφύγει στο ευρωπαϊκό δικαστήριο

Τον δρόμο της δικαιοσύνης θα ακολουθήσει η Ένωση Αστυνομικών Υπάλληλων Θεσσαλονίκης για την επικήρυξη 21 αστυνομικών σε ιστότοπο του αναρχικού χώρου.

Διαβάστε: Θεσσαλονίκη: Αναρχικοί ανάρτησαν ονόματα και διευθύνσεις αστυνομικών

Συγκεκριμένα, η ΕΑΥΘ πραγματοποίησε ανοιχτό διοικητικό συμβούλιο με αφορμή την επικήρυξη 21 αστυνομικών, στο ξενοδοχείο Grand Hotel Palace, παρουσία των αντιπροσώπων της και αρκετών άλλων αστυνομικών, με μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης την επικήρυξη-στοχοποίηση 21 αστυνομικών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης σε ιστότοπο που πρόσκειται στον αντεξουσιαστικό χώρο.

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκε και τοποθετήθηκε ο Νομικός Σύμβουλος της Ένωσης κ. Σωτήρης Τερζούδης, ο οποίος έχει αναλάβει την υπόθεση. Από την πρώτη στιγμή, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Τερζούδης έσπευσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και ενήργησε για την προστασία των εμπλεκόμενων συναδέλφων μας. Πρώτο άμεσο αποτέλεσμα ήταν η εισαγγελική εντολή για διενέργεια κατ’ επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, ώστε να εντοπιστούν οι συντάκτες της ανακοίνωσης και να διερευνηθούν τα αδικήματα που διαπράχθησαν.



Στο ίδιο κλίμα, κατά τη διάρκεια των εργασιών της συνεδρίασης, πραγματοποιήθηκε διάλογος και βάσει αυτού, αποφασίστηκε η προσφυγή της Ένωσης στην ελληνική δικαιοσύνη. Εφόσον δεν υπάρξει η αναμενόμενη ανταπόκριση και προστασία των αστυνομικών, η υπόθεση θα προωθηθεί στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, επισημαίνεται στην ανακοίνωση. Επίσης, γνωστοποιήθηκε ότι η ΕΑΥΘ θα καλύψει όλα τα προκύψαντα έξοδα ώστε εμπλεκόμενοι αστυνομικοί που το επιθυμούν, να ασκήσουν ποινική δίωξη για τα κατ’ έγκληση αδικήματα που διεπράχθησαν εις βάρος τους.

Στην ανακοίνωση της ΕΑΥΘ γίνεται λόγος για «απαρατήρητη απάθεια του πολιτικού κόσμου, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων». Επισημαίνεται ότι τα πολιτικά πρόσωπα, στην πλειονότητά τους, δεν καταδίκασαν το γεγονός και «δεν μπήκαν στον κόπο να κάνουν μια δήλωση συμπαράστασης για την άδικη στοχοποίηση των συναδέλφων μας. Τους καθιστούμε σαφές ότι δεν πρόκειται να τα παρατήσουμε, ούτε να λιγοψυχήσουμε».

Τις αμέσως επόμενες ημέρες, η Ένωση θα αποστείλει υπόμνημα διαμαρτυρίας στα πολιτικά κόμματα, τους αρχηγούς αυτών και σε όλους τους βουλευτές του νομού Θεσσαλονίκης.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι η ευθύνη για όσα βιώνουν οι αστυνομικοί, βαραίνει τους πολιτικούς, καθώς οι χειρισμοί τους έχουν οδηγήσει στα εν λόγβ αποτελέσματα. Τέλος, η ανακοίνωση της ΕΑΥΘ κλείνει σημειώνοντας ότι «όσο κι αν θέλουν να αποποιηθούν αυτής (της ευθύνης), οι πράξεις και οι παραλείψεις τους είναι καταφανέστατες και ομολογούν ότι ο Έλληνας αστυνομικός έχει αφεθεί στην τύχη του. Αυτό όμως δε θα το επιτρέψουμε. Στην αδιαφορία θα απαντήσουμε με κλιμάκωση των ενεργειών μας γιατί το διακύβευμα είναι υψηλό και αφορά στην σωματική μας ακεραιότητα και στην ασφάλεια των οικογενειών μας».