Skip to main content

Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη: Κρανίου τόπος ΑΠΘ και Εγνατία - Άρχισε ο καθαρισμός (φωτο+vid)

Τα συνεργεία καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης άρχισαν τη διαδικασία καθαρισμού της Εγνατίας προκειμένου να δοθεί αργότερα στην κυκλοφορία.

των Ισμήνης Μπαλαλέ και Θανάση Μυλωνά

Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζουν χώροι του ΑΠΘ καθώς και η οδός Εγνατία περιμετρικά του campus, θέατρο επεισοδίων απόψε μετά το τέλος των μαζικών πορειών για την Επέτειο του Πολυτεχνείου στη Θεσσαλονίκη.

Δεκάδες κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με σφοδρότητα με πέτρες, αντικείμενα και μπαράζ ρίψεων μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες απάντησαν με χρήση χημικών και κρότου-λάμψης, ενώ επιχείρησε και η υδροφόρα της ΕΛΑΣ, Αίαντας.

Οι κουκουλοφόροι, που είχαν ως ορμητήριό τους τους χώρους του ΑΠΘ για περίπου δύο ώρες, στήνοντας οδοφράγματα στα οποία αργότερα έβαλαν και φωτιά, άφησαν πίσω τους σε ΑΠΘ και Εγνατία κρανίο τόπο, με καταστροφές εντός του ιδρύματος, αλλά και επί της κεντρικής οδού.

Συγκεκριμένα, προκάλεσαν φθορές σπάζοντας μαρμάρινα πεζούλια και πεζοδρόμια, έβαλαν φωτιές σε κάδους, κατέστρεψαν πυροσβεστήρες, ξήλωσαν μέχρι και πινακίδες σήμανσης, ενώ έκαψαν ακόμη και στάσεις του ΟΑΣΘ.

Τα συνεργεία της καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης ξεκίνησαν να σαρώνουν την Εγνατία από τα σκουπίδια, τις πέτρες και τα σπασμένα μπουκάλια που πέταξαν τα άτομα, πριν καν σταματήσουν τα επεισόδια.

Μάλιστα, τους καθαριστές συνόδευε για αρκετή ώρα και αστυνομική δύναμη ώστε να πραγματοποιήσουν το έργο τους.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο: